Miten satukakkua syödään

Kävin viikonloppuna nimipäiväkekkereillä. Kahvipöydästä löytyi monensorttista suuhunpantavaa. Tarjoilun kruunasi turkulaisen konditoria Aschanin aito satukakku, jonka tiesin ennestään vievän kielen mennessään. Satumaisen herkullinen kakku ei tuottanut tälläkään kertaa pettymystä. Taisin kuitenkin antaa silmieni syödä enemmän kuin mitä vatsa veti, sillä leikkasin näin jälkeenpäin arvioituna ehkä piirun verran liian ison palan. Koko pala maistui koostaan huolimatta vastakeitetyn kahvin kanssa eikä tarjolle pannuista herkuista muita sitten tarvinnut enää maistella.

Satukakku
Kuva
Aschan

Satukakku on käsite. Sen ainesosat ovat voi, vehnäjauhot ja sokeri. Näiden perusainesten lisäksi raikkaan maun antaa ihanan makea aprikoositäyte. Wienerpohjan täytteenä on myös mantelia ja vaniljaa. Wienertaikinaista pyöräytetyt satunapit on sijoitettu kakun keskelle täytteen päälle ja ne on koristeltu pumadaraidoilla. Kakku on erittäin maukas, mutta myös melkoinen kaloripommi. Se on valmistettu lähes yksinomaan sokerista, jauhoista ja voista. Jos tarkkailee painoaan, kannattaa kakusta leikata vain kapea siivu. Mikäli painohuolet eivät vaivaa, voi itseään hemmotella reilummalla palalla. Makeutta kakusta saa kerralla niin paljon, että isomman palan viimeiset suupalat alkavat maistua jo liiankin imeliltä. Satukakkua kannattaa syödä maltilla. Pienistä siivuista jää kakkua seuraavallekin päivälle, jolloin kakun ihanan makeaa ja suussa sulavaa makua voi maistella uudelleen.

Julkaistu sunnuntaina 23.8.2009 klo 18:49 avainsanalla ruoka.

Edellinen
Hernekeitto
Seuraava
Mehiläishommia