Mikromuffinssit

Muffinssit
Kuva
Susanne Nilsson

Nykyajan maailmanmenoon kuuluu kiire. Moni valittelee ajanpuutettaan, mutta loppujen lopuksi kyse taitaakin olla ahneudesta. Ihmiset ahnehtivat aktiviteetteja itselleen, vaikka aika ei tahdo riittää kaikkeen. Kaikessa ja kaikkialla pitää olla mukana ja harrastuksia on oltava ellei muuten niin ainakin siksi, että voi niistä edes vähän keskustella ja luetella ne sosiaalisen median profiilissaan. Kiireiselle jäävät ruokailutkin usein naposteluiksi ja pikaruokien varaan. Elämäntapa se tämäkin on. Kun aikataulu painaa päälle ja suuhunsa on jotain saatava, niin mikromuffinsit ovat oiva välipala ja kahviseura. Muffinit syntyvät nimensä mukaisesti mikrouunissa eli entisajan mikroaaltouunissa ja kaiken lisäksi melko vähillä raaka-aineilla.

Mikromuffinssit

1-2 kpl
  • 5 rkl vehnäjauhoja
  • 3 rkl sokeria
  • 2 rkl öljyä tai juoksevaa margariinia
  • 1 rkl maitoa tai luonnonjogurttia
  • 1 kananmuna
  • ½ tl leivinjauhetta

Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Voitele yksi 3 desilitran teemuki tai kaksi 1½ desilitran kahvikuppia ja vuoraa kuppi korppujauholla. Täytä kuppi puolilleen muffinssitaikinalla. Kypsennä mikrouunissa 850 watin teholla noin 1 minuutti ja 15 sekuntia. Anna muffinssin jäähtyä. Kuppien jauhottaminen korppujauholla ei ole välttämätöntä, mutta helpottaa muffinssin irrottamista kupista. Jos haluat suklaamuffinsseja, käytä 3 rkl vehnäjauhoja ja 2 rkl kaakaojauhetta. Voit halutessasi maustaa muffinssin painelemalla taikinan joukkoon marjoja tai suklaapaloja ennen uuniin laittamista.

Julkaistu maanantaina 28.9.2015 klo 16:33 Ruokaohjeet-luokassa avainsanalla ruoka.

Edellinen
Pitkä päiväkävely
Seuraava
Oopperan kummitus