Manteliohukaiset

Kuva
Quynh Nguyen

Helsingin keskustassa jaetaan tuon tuostakin ilmaisia tuotenäytteitä ohikulkijoille. Varmimmin tuotepromootion voi saada käteensä rautatieaseman ympäristössä ja Narinkkatorilla. Muita lähes yhtä varmoja jakelupisteitä voi bongata Kolmen sepän aukiolta sekä Kampin kauppakeskuksesta. Viime viikolla käteeni työnnettiin yllättäen kolmen vartin vetoinen pakkaus Alpron mantelijuomaa. Alpron tuotteet ovat kasvipohjaisia ja terveellisiä, sillä niissä on soijan korkealaatuisia kasviproteiineja ja pähkinöiden hyödyllisiä rasvoja sekä antioksidantteja. En ole aiemmin maistanut Alpron tuotteita, joten hieman jännityksellä avasin mantelijuomapurkin viikko sitten aamiaispöytään. Mantelijuoma valmistetaan paahtamalla mantelit kevyesti, jauhamalla ne pehmeäksi tahnaksi ja sekoittamalla lopuksi puhtaaseen lähdeveteen. Mantelijuoma Original sopii hyvin ruuanlaittoon ja voipa sitä kaataa kahvinkin sekaan, kun haluaa korvata kahvimaidon tai -kerman. Käytin juomaa myös aamiaismurojen kanssa maidon korvaajana. Hieman paksuhkossa juomassa oli vieno mantelin maku, mutta muuten tuote sopi hyvin siinä missä maitokin.

Manteliohukaiset

4 annosta
  • 6 dl Alpro Makeuttamaton mantelijuomaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 50 g maidotonta margariinia
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa

Sulata margariini. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola kulhossa. Vispaa jauhoseokseen mantelijuomaa vähän kerrallaan. Lisää lopuksi sulatettu margariini. Paista ohuita räiskäleitä maidottomassa margariinissa. Tarjoile vadelmahillon ja kermavaahdon kera. Vaihtoehtoinen kermavaahto syntyy luonnollisesti Alpron helposti vispautuvasta Airy & Creamy -soijavalmisteesta.

Julkaistu perjantaina 11.7.2014 klo 17:50 Ruokaohjeet-luokassa avainsanalla ruoka.

Edellinen
Phonebooth poster
Seuraava
Barcelona 2014 - osa 1