Luontaistuotteiden lumovoima

Luontaistuotteiden kauppa kasvaa vuosi vuodelta. Tuotteita on helppo ostaa tavarataloista ja marketeista. Luontaistuotteita myös mainostetaan usein hyvinkin aggressiivisesti toisin kuin lääkkeitä. Lääkkeitä myydään Suomessa toistaiseksi vielä apteekeissa, ja niistäkin monet ovat reseptillä. Minulla oli mahdollisuus tutustua erääseen luontaistuotevalmisteeseen tässä joitakin aikoja sitten. En ole koskaan uskonut niiden tehoon, ellei tehoa ole tieteellisesti todistettu. Luontaistuotteiden markkinoinnissa tosin käytetään mielellään ulkomaisten tohtorien lausuntoja. Nämä lausunnot mukamas todistavat tieteellisesti rohdon vaikuttavan jos johonkin vaivaan.

Epäilevä ennakkoluuloni luontaistuotteiden tehosta osoittautui oikeaksi. Kokeilemani valmisteen piti edesauttaa nukahtamista, mutta en kyennyt toteamaan mitään vaikutusta. En ollut yhtään sen väsyneempi kuin muinakaan iltoina enkä nukahtanut lainkaan aikaisemmin. Toistin kokeen muutamina iltoina, mutta mitään uutta nämäkään testit eivät tuoneet. Päättelin loppujen lopuksi, ettei näillä rohdoilla oikeasti ole mitään vaikutusta. Valmisteilla on korkeintaan lumevaikutus, ken uskoo, ken ei. Itse en ainakaan kuluttaisi rahoja moiseen humpuukiin.

Rohdoskauppaa on käyty maailman sivu. Kaikille on varmaankin tuttuja lännenelokuvista Villin Lännen linimenttikauppiaat, jotka myyvät Pohjois-Amerikan uudisasukkaille kaikenkarvaisia litkuja uskotellen ihmisille niiden erinomaisuutta. Aineet eivät tehonneet tuolloin eivätkä ne tehoa tänäänkään. Tuotteet ja kauppiaat eivät ole aikojen saatossa muuttuneet, tosin eivät ole asiakkaatkaan.

Julkaistu maanantaina 10.4.2006 klo 15:57.

Edellinen
Palvelujen hinnoittelusta
Seuraava
Pihtiputaan mummo