Lihapullat ja muusi

lihapullat ja muusi
Kuva
Ruokamaailma

Maittava ja täyttävä lounas syntyy käden käänteessä. Perinteinen perunamuusi, ruskeakastike ja lihapullat ovat varmasti kaikkien herkkusuiden suosikkeja. Tällaisen lounasannoksen tekemine ei juuri keittotaitoja tarvitset saatikka sitten aineksiakaan. Kaikki tarvikkeet löytyvät lähikaupan hyllyltä valmiina pakkauksina. Perunamuusi syntyy noin kymmenessä minuutissa Mummon muusi -perunamuusijauheesta. Kastike puolestaan keittyy siinä samassa Knorrin ruskeasta sipulikastepulverista. Saarioisten valmiit lihapullat lämpenevät kastikkeen seassa niin ikään vaivattomasti ja ennen kaikkea nopeasti.

Lihapullat ja muusi

3 annosta
  • 1 pss Mummon perunamuusijauhetta
  • 1 pss Knorrin ruskeaa sipulikastikejauhetta
  • 1 pss Saarioisten lihapullia
  • 1 dl kermaa
  • ½ dl oliiviöljyä
  • dl rasvatonta maitoa
  • dl vettä

Valmista perunamuusi kiehauttamalla kattilassa 3 dl vettä, 1 dl kermaa ja 2 dl rasvatonta maitoa. Nosta kattila liedeltä, kun neste alkaa kiehua. Sekoita pussi perunamuusijauhetta nesteeseen. Anna muusin tasaantua hetki kannen alla. Kun neste on imeytynyt, sekoita muusi tasaiseksi. Lisää tarvittaessa suolaa tai muita mausteita.

Nosta kastikekattila liedelle ja anna oliiviöljyn lämmetä. Valmista kastike sekoittamalla kastikejauhe oliiviöljyn joukkoon huolellisesti. Lisää 1½ dl kylmää vettä ja 1½ dl rasvatonta maitoa. Kuumenna kastike koko ajan sekoittaen ja anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia. Sammuta liesi, kun kastike on valmis. Lisää lihapullat kastikkeen joukkoon keittämisen loppuvaiheessa ja anna kastikkeen olla lämpimällä liedellä vielä hetki. Ripottele halutessasi persiljasilppua muusin päälle ja tarjoa raikkaan salaatin kera.

Julkaistu Sundayna 9.3.2008 klo 12:00 Ruokaohjeet-luokassa.

Edellinen
Pori 450 vuotta
Seuraava
Kahvia kermalla