Kahvia kermalla

kermapurkki

Hemmottelin tänään itseäni aamiaisella kaatamalla aamukahvin sekaan oikeaa kermaa. Tällaisesta ylellisyydestä pääsee nauttimaan harvoin. Oikeaa ja aitoa kermaa ei enää juurikaan käytetä kahvin kanssa. Rasvainen herkku on korvattu vähemmän paksulla ja tietenkin halvemmalla kevytmaidolla. Itse tosin käytän normaalisti rasvatonta maitoa kahvin seassa. Tämän aamun tuju kermatarjoilu johtui viikonlopun jälkiruokavalinnasta. Olin valinnut sunnuntain jälkiruuaksi mämmiä. Pääsiäisajan musta ruispuuro vaatii ehdottomasti kyytipojaksi ihka aitoa kuohukermaa siitä oranssinvärisestä pakkauksesta. Kermaan tottumattomana on pakko myöntää, ettei vaalea ihmeaine tehnyt kahvista oikein yhtään sen paremman makuista kuin ennenkään. Kahvikin taisi olla liian kuumaa kermalle, sillä olin havaitsevanani valkaisevan nesteen käyttäytyneen melkein kuin vain kerma käyttäytyy, kun sitä kaadetaan liian kuumaan kahviin. Näistä kokemuksista viisastuneena jatkan entiseen malliin ja valkaisen vastedes kahvini rasvattomalla maidolla.

Julkaistu maanantaina 10.3.2008 klo 18:57 avainsanalla ruoka.

Edellinen
Lihapullat ja muusi
Seuraava
Hyvää huoltopalvelua