Jouluiset suklaatryffelit

Kuva
David Leggett

Joulu kolkuttelee kohta ovelle. Tässä vaiheessa viikkoa alkavat jouluvalmistelut lähestyä loppuaan ja viimeiset joululahjat hankitaan viimeistään huomenna torstaina tai perjantaina. Jouluun kuuluu tietysti harras tunnelma ja herkulliset ruuat. Perinteisten jouluruokien lisäksi pöytään pannaan kaikenlaista makeaa, kuten leivonnaisia, joulupipareita ja monenlaisia suklaamakeisia. Kaupan valmiskonvehtien ja suklaarasioiden vaihteluksi voi tänä vuonna pyöräyttää suussa sulavat suklaatryffelit. Tryffelimakeiset eivät nimestään huolimatta sisällä aitoa, sienten sukuun kuuluvaa tryffeliä. Makupalat muistuttavat muodoltaan pyöreitä tryffeleitä, minkä vuoksi niitä kutsutaan suklaatryffeleiksi. Maukkaiden herkkujen valmistaminen on yllättävän vaivatonta eikä vaadi normaaleja kummempia aineksiakaan.

Suklaatryffelit

n. 50 kpl
  • 300 g tummaa suklaata (vähintään 75%)
  • 3 dl vispikermaa
  • 50 g suolatonta voita
  • kaakaojauhetta koristeluun

Paloittele suklaa isoon kulhoon. Lisää kerma ja voi kattilaan. Lämmitä varovasti, kunnes voi sulaa. Älä anna kerman kiehahtaa. Nosta kattila liedeltä ja lisää suklaa seokseen. Sekoita suklaa ja kerma tasaiseksi seokseksi. Voit tässä vaiheessa jakaa seoksen kahteen astiaan ja lisätä toiseen annokseen halutessasi mausteeksi tilkan rommia teelusikallinen kerrallaan tarkistaen samalla makua. Laita seos jäähtymään jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi.

Ota tryffeliseos jääkaapista. Levitä kaakaojauhetta leivinpaperille. Käytä suklaatryffelipallojen muotoiluun jäätelökauhaa. Kasta jäätelökauha kuumaan veteen ja nosta suklaaseoksesta pieniä palloja voipaperille. Voit myös muotoilla pallot kevyesti öljytyillä kämmenillä. Päällystä pallot tasaisesti pyörittelemällä niitä kaakaojauheessa. Laita valmiit suklaapallot takaisin jääkaappiin ja jäähdytä vielä hetki. Tryffelit säilyvät jääkaapissa muutaman päivän ja pakastettuina noin kuukauden. Sulata pakastetut suklaatryffelit jääkaapissa yön yli. Saat makeisten päälle vaihtelua päällystämällä ne kaakaojauheen sijaan tai lisäksi kookosjauheella tai rouhituilla pistaasipähkinöillä.

Julkaistu keskiviikkona 21.12.2011 klo 19:41 Ruokaohjeet-luokassa.

Edellinen
Joulunpyhien elokuvat
Seuraava
Posti paketteja pullollaan