Iron Sky -sarjakuvakirja

Iron Sky -elokuva lienee jo monille tuttu eikä taida enää kaivata suurempia esittelyjä. Mainio filkka valmistui viime vuoden huhtikuussa, jolloin se sai myös ensi-iltansa. Sittemmin elokuvan on voinut ostaa DVD-levityksenä ja onpa tuo ehditty näyttää jo televisiossakin. Iron Sky eroaa monessa suhteessa perinteisestä kotimaisesta elokuvatuotannosta. Tieteisparodiaa rahoitettiin useilla eri varainhankinnan muodoilla sekä suoranaisella tuella, jota mm. Suomen elokuvasäätiö myönsi 800 000 euroa. Tämän kokoluokan leffa maineikkaine näyttelijöineen ja upeine erikoistehosteineen vaati kuitenkin paljon enemmän varoja, kuin mitä avustukset ja suoranaiset lahjoitukset tuottivat. Niinpä tuotantoa rahoitettiin koko projektin ajan ja paljon myös sen jälkeenkin mitä erilaisimmilla tavaroilla ja vaatekappaleilla.

Iron Sky -sarjakuvakirja

Osallistuin Iron Sky -elokuvan rahoitukseen ostamalla kaikenlaisia tuotteita pitkin matkaa. Jossakin vaiheessa tuotantotiimi ilmoitti julkaisevansa leffaan pohjautuvan sarjakuvakirjan, jonka ensimmäiset sivut ilmestyivät fanien luettavaksi. Kirja tuli myyntiin vajaa vuosi sitten, ja luonnollisesti laitoin heti tilauksen eteenpäin. Kirjaa tosin ei kuulunut arvioidusta toimitusajasta huolimatta. Pian tämän jälkeen avattiin seuraavan Iron Sky The Coming Race -leffan keräys Indiegogo-sivustolla, jossa osallistuin jälleen rahoituskampanjaan ostamalla 60 dollarin hintaisen Prequel Comic Book -paketin. Sen sisältönä oli erityisesti tuo Iron Sky -sarjakuvakirja, mutta pakettiin kuului toki paljon muutakin hyvää.

Sarjakuva saapui postissa pari viikkoa sitten useita kuukausia arvioidusta toimitusajasta myöhässä. Sain kerralla kaksi kirjaa, koska olin ensin tilannut yhden kirjan erikseen ja myöhemmin toisen edellä mainitsemani kampanjapaketin myötä. Hienoa kirjaa kannatti odottaa ja parempi myöhään kuin ei milloinkaan, kuten tässä kohtaa pitää muistuttaa. Värikkään ja upeasti piirretyn sarjiksen lisäksi kirjan lopussa on mahtavia kuvia natsien avaruusaluksista sekä tietenkin filkassa näkyvästä Rheingoldista. Käsikirjoittaja Mikko Rautalahti ja piirtäjä Gerry Kissell ovat kirjoittaneet loppusanat. Parasta lienee kuitenkin elokuvan ohjaajan Timo Vuorensolan signeeraus sarjakuvakirjan kannessa. Kirjaa voi yhä tilata IDW Publishing -kustantamon kirjakaupasta noin 18 dollarin eli noin 13 euron hintaan. Toimituskulut aurinkoisesta Yhdysvaltain Kaliforniasta ovat hulppeat 41,50 dollaria eli reilut 30 euroa. Koko paketille tulee siis hintaa hieman päälle 40 euroa. Samalla hinnalla kannattaakin osallistua johonkin rahankeräyskampanjaan, joka sisältää tämän sarjakuvan ja useimmiten paljon muutakin mukavaa.

Julkaistu torstaina 9.1.2014 klo 19:15 Sarjakuvat-luokassa.

Edellinen
La Sagrada Familian ystävät
Seuraava
Isokokoinen kirjelähetys