Ikonisia asusteita kirjallisuudesta

Kirjallisuudesta tapaa tuon tuostakin mitä erikoisempia ja mieleenpainuvimpia henkilöhahmoja. Tyypillisesti näillä hahmoilla on erikoisten luonteenpiirteiden lisäksi myös omaperäinen ja tarkoin kuvailtu pukeutumistyyli tai mielenkiintoisia yksityiskohtia sekä tavanomaisuudesta poikkeavia asusteita. Näiden ainutlaatuisten yksityiskohtien ansiosta kirjallisuuden henkilöt jäävät helposti lukijan mieleen. Vaikka lempihahmojensa tyyliä ei ehkä voi eikä välttämättä haluakaan kopioida täysin, asusteilla voi hankkia itselleen hauskan muistutuksen suosikkikirjastaan tai hahmosta tuoden ripauksen mielenkiintoa aivan tavalliseenkin asuun. Kirjallisuudesta voi ammentaa esimerkkejä persoonallisista asusteista ja tyylikkäistä hahmoista.

Jay Gatsby Kultahattu

Kultainen solmio

Sotaveteraani Jay Gatsby ei F. Scott Fitzgeraldin (1896-1940) Kultahattu-kirjassa (1925) pukeudu kertaakaan kultaiseen hattuun, sillä kyseessä on kuvaannollinen kultahattu, mutta kultaiseen solmioon hän kuitenkin pukeutuu. Gatsby on muutenkin kuvattu erittäin hyvin pukeutuvana herrasmiehenä, kuten tästä kirjan otteesta voi päätellä: "An hour later, the front door opened nervously, and Gatsby, in a white flannel suit, silver shirt, and gold-colored tie hurried in." Tavallisen tallaajan päällä kultainen solmio voi tuntua räväkältä, mutta yksinkertaiseen pukuun yhdistettynä himmeästi kiiltävä kullansävyinen solmio näyttää jopa melko neutraalilta.

Dorian Grayn muotokuva

Ascot-solmio

Oscar Wilden (1854-1900) romaanissa Dorian Grayn muotokuva (1891) päähenkilön turhamaisuus koituu lopuksi hänen kohtalokseen, mutta Gray on kuitenkin kaikessa eleganttiudessaan yksi aikakauden inspiroivimpia hahmoja. Viktoriaanisen aikakauden vivahteita voi tuoda nykypäivään käyttämällä tyylikästä solmiohuivia, jota voi käyttää joko rennosti huivin tavoin kaulan ympärillä tai klassisen solmion tapaan sidottuna.

Taru sormusten herrasta ja Sormus

Ei varmasti löydy montaa kirjasarjaa, jossa yhdellä asusteella on yhtä valtaisa rooli. Lord of the rings eli Taru sormusten herrasta -teemaisia sormuksia löytyy useissa sävyissä ja sellainen on myöskin varmasti mieluinen lahja kyseisen kirjasarjan faneille.

Liisa Ihmemaassa ja Kanin kello

taskukello

Jänis on harvoin parhaiten pukeutunut henkilöhahmo kirjassa, mutta kaikki Liisa Ihmemaassa -tarinan tuntevat voivat tuskin olla muistamatta jäniksen taskukelloa. Nykyään kun kännykät ovat osaltaan syrjäyttäneet rannekellotkin, taskukello on todella omaperäinen asuste, joka toimii keskustelunavaajanakin.

Julkaistu torstaina 18.5.2017 klo 17:19 avainsanalla pukeutuminen.

Edellinen
Suomalainen reissupoika
Seuraava
Tehokkuusasiantuntija