Helsingin Juhlaviikot 2007

Helsingin juhlaviikot
Kuva
Oren Levine

Kaupunki on jälleen täynnä kulttuuria. Vuotuiset Helsingin juhlaviikot ovat alkaneet ja kulttuurinnälkäisille on tarjontaa laidasta laitaan. Klassisen musiikin lisäksi tarjolla on teatteria, sirkusta, tanssia, kuvataiteita, elokuvia ja runoja. Unohtaa ei tietenkään sovi jazzia eikä Taiteiden Yötä, joka tänä vuonna on aiemmista vuosista poiketen perjantaina. Tapahtumia on paljon ja kaiken ikäisille. Esimerkiksi Lasten juhlaviikoilla pääsee elokuviin ja askartelemaan monen muun aktiviteetin lisäksi.

Helsingin juhlaviikot on vuosittain järjestettävä monitaidefestivaali. Se on vakiinnuttanut paikkansa elo-syyskuun vaihteeseen vuodesta 1971 lähtien. Tätä ennen juhlat järjestettiin muutamana vuonna toukokuun lopussa niiden perustamisesta alkaen vuodesta 1968. Nyt juhlaviikot on Suomen suurin festivaali, johon viime vuonna osallistui kaikkiaan noin 235 000 kävijää. Osa juhlaviikkojen ohjelmasta alkoi jo keväällä, kun Manolo Valdésin pronssiveistosten sarja Las Meninas valtasi Esplanadin puiston. Elokuvataiteessa nähdään mm. iranilaisen Abbas Kiarostamin (s. 1940) ohjaamia elokuvia sekä Hans Jürgen Syberbergin (s. 1935) ohjaamia maailmanmaineeseen Saksan historiaa ja myyttejä tulkitsevia jättielokuvia.

Kulttuuritarjonta on siis monipuolista ja monen makuun sopivaa. Osa tilaisuuksista on maksullisia, mutta mukaan on mahtunut myös joukko maksuttomia tapahtumia. Näistä kannattaakin valita itseään eniten kiinnostavat esitykset ja nauttia korkeatasoisesta taiteesta.

Julkaistu Mondayna 20.8.2007 klo 17:36 avainsanalla huvit.

Edellinen
Sladeinta Sladea
Seuraava
Pukukoodi: tumma puku