Ajanvietettä Qatarissa

Parhaat tavat viettää aikaa Qatarissa jalkapallon MM kisojen aikaan

Kuva
Ekrem

Qatar on kovaa vauhtia valmistautunut tuleviin jalkapallon MM-kisoihin sekä tietysti myös sen mukanaan tuomaan turistijoukkoon. Yli miljoona jalkapallofania ovat kokoontumassa pieneen Persianlahden osavaltioon, mikä onkin ennennäkemätöntä. Paitsi että Qatarissa on rakennettu jalkapallon MM-kisoja varten seitsemän uutta jalkapallostadionia, on Qatar myös kulttuurisesti erittäin mielenkiintoinen matkustuskohde, ja jalkapallon huuman lisäksi voi kohteessa nauttia eri tavoilla.

Lusail Iconic -stadion on jo itsessään kokemus

Tämä pieni ja öljyllä rikastunut valtio on satsannut jalkapallon huumaan. Nimittäin Lusailin kaupunkiin on kohonnut upea finaalistadion nimeltään Lusail Iconic, johon mahtuu 86 000 katsojaa ja jonka budjetiksi on arvioitu 40 miljardin euron rakennuspotti.

Budjettiin on laskettu myös stadionin ympäröivään kaupunkiin käytettyjä varoja, sillä stadionin ympärille on rakentunut jos jonkinlainen kisakylä, ja sen lisäksi stadionia on kullattu aidolla kullalla. Voitaisiin siis sanoa, että jo itsessään tämän kisakaupungin sekä stadionien näkeminen on ainutlaatuinen kokemus koko MM-jalkapallon historiassa.

Rakennusprojektin ympärille on syntynyt valitettavasti suuria kohuja, jotka ovat saaneet maailmanlaajuista näkyvyyttä. Esimerkiksi rakentajien työolosuhteet sekä mahdolliset kuolemat rakennustyömaaonnettomuuksissa ovat puhututtaneet ympäri maailmaa.

Ostoskeskukset ovat kuin suuria veistoksia

Qatar on shoppailijoiden paratiisi. Qatar on jaettu kahdeksaan eri kuntaan eli provinssialueeseen ja varsinkin Dohaa pidetään loistavana paikkana shoppailulle. Kaupungista löytyy nimittäin tasokkaita ostoskeskuksia, jotka ovat myös hulppeita. Jo itsessään ostoskeskukset ovat nähtävyyksiä, sillä niiden arkkitehtuuri on upeaa.

Vaativakin shoppailija saa keskuksissa varmasti ostoksensa tehtyä, sillä tarjolla on ketjuliikkeitä unohtamatta tietenkään luksusputiikkeja. Vaikka hintataso ei ole Suomea edullisempaa, on liikkeiden kirjo todella laaja ja vaihtoehtoina löytyy aivan varmasti kaikkea, mitä ei Suomessa ole. Ostoskeskusten sijainti on yleensä enemmän kaupunkien laidassa, mutta niihin pääsee kätevästi esimerkiksi taksilla. Tutustu Qatarin kulttuuriin ja hintatasoon jo etukäteen, niin shoppailureissu sujuu mukavasti, ja saat etukäteen tietoa niin taksien hinnoista kuin myös eri liikkeiden hintatasoista.

Mahtavia tuliaisia niin itselle kuin lahjaksi

Tuliaisista ei MM-matkan lomassa tarvitse stressata, sillä jos jalkapalloon liittyvät tuliaiset eivät ole mieleen, saa eksoottisia tuliaisia helposti ympäri kaupunkeja. Varsinkin ostoskeskukset ovat helppoja matkamuistokohteita. Qatar on tunnettu esimerkiksi upean voimakkaista ruokamausteistaan, kupariastioistaan, ihanista suitsukkeistaan, taateleistaan ja koristeellisista astioistaan. Esimerkiksi koristeellisia kahvi- tai teeastiastoja on erilaisilla koristeellisilla kirjailuilla monia erilaisia.

Yksi suosituista tuliaisista on myös ruusuvesi, jota voi käyttää todella monipuolisesti. Se virkistää, rauhoittaa ja syväkosteuttaa. Sitä voi suihkuttaa niin kasvoihin, vartaloon kuin esimerkiksi hiuksiin, ja siksi se onkin todella monipuolinen tuliainen tai hemmottelulahja itselle.

Suosi paikallisia ravintoloita ja löydä aitoja makuja

Moni turisti käyttää matkailijoille kohdennettuja ravintoloita, mikä ei ole yhtään huono juttu. Turistirysäpaikoissa hintataso on kuitenkin korkeampi kuin autenttisissa ruokapaikoissa. Jos haluat todella maistaa aitoja Qatarilaisia makuja sekä samalla pihistää hinnassa, suosi jalkapallokylän ympärillä olevia ravintoloita esimerkiksi shoppailureissun yhteydessä. Hintataso on erittäin vaihtelevaa, joten voit löytää edullisiakin herkullisia annoksia.

Machbūs on riisistä, lihasta ja vihanneksista koostuva herkullinen ateria, joka on Qatarin yksi kansallisruoista. Se valmistetaan yleensä joko lampaanlihasta tai kanasta. Se kypsennetään hitaasti, mikä antaa ihanien mausteiden kanssa makuun syvyyttä. Myös luonnollisesti meren antimet sekä esimerkiksi taatelit ovat maan peruselintarvikkeita, joten myös ne näkyvät Qatarin ruokakulttuurissa. Kannattaa vierailla myös maan ruokakaupassa, sillä sieltä löytää hauskoja uusia makuja koettavaksi.

Qatarin autiomaa ja kulttuuri ovat mahtava kokemus

Qatarissa riittää koettavaa ja nähtävää. Maan erilainen kulttuuri, arkkitehtuuri sekä historia muovaavat siitä monipuolisen matkustuskohteen. Kunhan perehtyy maan kulttuuriin kuten pukeutumiseen, viisumiin ja yleiseen käyttäytymiseen huolella ennen kisamatkaa, pärjää maassa loistavasti. Esimerkiksi autiomaa ja sen dyynit tai siellä hiihtäminen ovat kokemuksena ainutlaatuisia. Maa on myös hyvin turvallinen verrattuna joihinkin muihin arabimaihin ja siellä pärjää loistavasti maalaisjärjellä.

Julkaistu keskiviikkona 9.11.2022 klo 16:48 avainsanoilla matkailu, tapahtumat ja urheilu.

Edellinen
Tehosta B2B-myyntiäsi
Seuraava
Ensi kesän lomasuunnitelmat