Yleisönä Uutisvuodossa

Uutisvuoto on Yleisradion yksi suosituimmista ohjelmista. Tämä viikoittain viihdyttävä visailusarja uutisoi kieli poskessa päivänpolttavia tapahtumia lauantai-iltojen ratoksi. Huumori ja poikkitieteellisyys tekevät ohjelmasarjasta kepeän ja oivallisen viihdykkeen viikonlopuksi. Uutisvuodon formaatti on alun perin kotoisin Englannista, jossa ohjelma tunnetaan nimellä Have I Got News For You. Ohjelmassa esiintyy vierailevia julkisuudesta tuttuja henkilöitä, jotka yhdessä joukkueiden kapteenien kanssa muodostavat kaksi kilpailijaryhmää. Ylituomarina toimiva Peter Nyman arvuuttelee viikon uutistapahtumien pohjalta ja joukkueet vastaavat usein, mitä mieleen juolahtaa. Joukkueiden kapteenit Jari Tervo ja Stan Saanila ovat suupaltteja, jotka osaavat naurattaa niin vieraita kuin yleisöäkin.

Uutisvuoto
Kuva
Matti Mattila

Minulle tarjoutui perjantaina tilaisuus liittyä Uutisvuodon yleisöön. Ohjelma nauhoitetaan Ylen studiolla Pasilassa päivää aikaisemmin elävän yleisön edessä. Kello 11 alkaneet nauhoitukset pääsivät aamukahvin ja lyhyen esittelyn jälkeen käyntiin noin puolen tunnin kuluttua. Varsinaisen show:n nauhoittamiseen kului aikaa reilun tunnin verran. Kaikesta huokui vuosien koulima itsevarmuus ja rutiininomainen työskentely. Uutisvuodon purkitus meni tälläkin kertaa lähes kertaotolla. Paikalla oli näyttelijöiden ja studiohenkilökunnan lisäksi noin 60-70 hengen yleisö, jolta ei vaadittu muuta kuin taputuksia ja naurua. Ohjelman naurunkohahduksia ei siis tehosteta amerikkalaiseen tapaan nauhalta, vaan homman hoitaa elävä yleisö. Vieraileviksi tähdiksi oli tällä kertaa lähestyvien kunnallisvaalien kunniaksi kutsuttu kansanedustajat Minna Sirnö ja Tuomo Puumala

Valmis ohjelmanumero näyttää ja tuntuu paljon vauhdikkaammalta televisiossa kuin studiossa. Kahden tunnin tilaisuus editoidaan nimittäin puolen tunnin esitykseksi, josta on poistettu myttyyn menneet kohdat ja tahattomat lapsukset. Yleisö ei toisaalta aina tiennyt, mikä kohtaus kuului asiaan ja mikä oli mennyt pieleen. Tämä ei kuitenkaan haitannut, sillä juuri nauruahan ohjelmassa tarvittiinkin. Studioyleisö sai vielä lopuksi maittavat naurut, kun ylituomari Nyman totesi kaiken menneen taas käsikirjoituksen mukaan, johon kapteeni Tervo vastasi: "Mitä, onko meillä käsikirjoitus?" Vielä ennen yleisön poistumista Tervo tokaisi: "Hyvinhän nämä harjoitukset menivät. Nyt voimme sitten alkaa nauhoittamaan!" Huvittava tietokilpailuohjelma oli jälleen saanut yhden jakson lisää.

Julkaistu lauantaina 4.10.2008 klo 9:33 avainsanalla huvit.

Edellinen
Perjantaipulma 40/2008
Seuraava
Constructors and destructors in PHP4