Vierailu Valkoiseen taloon

Nojatuolimatkat museoihin ja matkakohteisiin netissä alkavat olla jo arkipäivää. Yhä useampi museo liittyy virtuaalisten näytteilleasettajien alati kasvavaan joukkoon Internettiin. Nettijätti Google on jo jonkin aikaa tarjonnut virtuaalisia museokäyntejä maailman tunnetuissa taidemuseoissa Art Project -nimellä kulkevassa projektissa. Vierailukohteiden määrä on jälleen vastikään karttunut, kun Yhdysvaltojen presidentin kuuluisa Valkoinen talo on avannut ovensa virtuaalivierailijoille. Erinomaisesti toteutettu kiertokäynti vie vierailijan Valkoisen talon kahteen kerrokseen esitellen upeita huoneita ja niiden taideaarteita. Monista taideteoksista voi klikkaamalla porautua syvemmälle ja tarkastella työtä lähempää. Rakennus itsessään on sekin näkemisen ja vierailemisen arvoinen.

Valkoiseen taloon pääsee tutustumaan Goolen kartoista tutuilla työkaluilla. Kuvaa voi kiertää eri ilmansuuntiin ja katsettaan voi kohottaa kohti kattoa ihaillakseen mahtipontisia kattokruunuja. Ruudun alalaidan nuolet opastavat suuntiin, joihin pääsee hiirtä klikkaamalla tai nuolinäppäimiä käyttäen. Kiertokäynnillä pääsee lukuisiin hienosti sisustettuihin huoneisiin. Presidentin kuuluisa ovaalihuone ei kuitenkaan ole mukana, mutta toisen kerroksen sinisestä pyöreästä huoneesta voi saada hieman käsitystä, minkälaisesta huoneesta on kysymys. Mikäli kiertely huoneesta toiseen ottaa voimille, voi käynnistää diaesityksen ja jäädä katselemaan kuuluisia taideteoksia mukavasti nojatuolissaan löhöillen. Tämä kaikki on nyt mahdollista Googlen Art Project -projektilla, jolla voi tehdä mielenkiintoisen seikkailun Valkoisessa talossa.

Julkaistu maanantaina 23.4.2012 klo 19:42 Sivustot-luokassa avainsanoilla arkkitehtuuri, Internet, matkailu, museot ja näyttelyt.

Edellinen
Laajakaistan nopeustesti
Seuraava
Palvelu pelaa