Supreme-leivänpaahdin

Syksy on alkanut uuden keittiökoneen merkeissä. Kävin viikonloppuna ostamassa OBH Nordican valmistaman Supreme-leivänpaahtimen, vaikka entisessä, yli kymmenen vuotta vanhassa paahtimessa ei ollut mitään suurempaa vikaa. Vanhan laitteen ainoa heikkous olivat liian kapeat paahtoaukot. Paahtimella ei voinut paahtaa sämpylöitä, jotka olivat viime vuosina kasvattaneet suosiotaan perinteisen paahtoleivän rinnalla. Uuden leivänpaahtimen hankintaa oli edeltänyt pitkä ja huolellinen harkintajakso. Kävin tutustumassa useiden eri valmistajien kymmeniin malleihin, kunnes lopulta päädyin chilisävyiseen Supremeen. Hinnaltaan laite asettui edullisempaan päähän, vaikka se ei kaikkein halvin ollutkaan. Vahvana vaihtoehtona mietin pitkään Kitchen Aidin Artisan-leivinpaahdinta. Se oli kaikista tutkimistani kymmenistä paahtimista ehdottomasti laadukkain. Kaikki painikkeet, vivut ja säätimet olivat jämäköitä eivätkä heiluneet ja hölskyneet. Sen lähes kaikki osat olivat metallia toisin kuin halvempien tuotteiden osat, jotka olivat lähes poikkeuksetta muovia. Halvimmissa paahtimissa vivut, säätimet ja painikkeet hölskyivät ja tuntuivat irrallisilta. Muutaman kympin koneet olivat myös muovisia ja peltisiä toisin kuin Kitchen Aid, jonka runko oli valurautaa. Kitchen Aidin ainoa haittapuoli oli sen huippukallis hinta, lähes kolmesataa euroa. Halvimmillaan leivänpaahtimen olisi saanut parilla kympillä.

OBH Nordica Supreme

OBH Nordican Supremen 99 euron hinta oli halvemman kolmanneksen yläpäässä. Paahdin on tukevan tuntuinen ja sen kokometallinen runko on alumiinivalua. Paahtoastetta voi säätää portaattomasti nuppia kääntämällä. Laitteen valinnassa minulle oli tärkeää, että kaikki liikkuvat osat tuntuivat kiinteiltä. Supremen säätönuppi ei hölskynyt rungossa, mutta pienet painikkeet tuntuivat käytössä heppoisilta ja halvoilta. Murutarjottimen otin on metallia, kun se halvemmissa laitteissa oli järjestään muovia. Kitchen Aidin murutarjottimessa oli tukeva rautainen otin ja itse tarjotin liukui koneen alle helposti ja kolahti paikoilleen tukevasti eikä tarjotin jäänyt hölskymään. Myös Supremen murutarjotin on tukeva ja asettuu perille jämäkästi. Laitteen laadun lisäksi tärkeä ominaisuus oli leveä paahtoaukko. Aukosta piti saada mahtumaan sämpylät ja bagelit, joten tämä vaatimus karsi tarjontaa oleellisesti. Supremessa ei ole mitään ylimääräisiä ominaisuuksia sämpyläpaahdon ja paahtoasteen valinnan lisäksi. Sämpyläpaahto-ohjelmalla laite paahtaa leipää vain yhdeltä puolelta. Lämmitysohjelmalla kerran paahdetun leivän voi lämmittää uudelleen ja pakasteohjelmalla saa pakastetun leivän nopeasti sulatettua. OBH:n mainoksessa mainitaan Hi-rise-ominaisuus, joka lupaa, että paahdetut viipaleet on helppo nostaa pois laitteesta. Olen tutkinut koneen huolellisesti, mutta en ole vielä löytänyt tätä ominaisuutta ellei se sitten tarkoita loivasti kallistettuja paahtoaukkoja. Supreme on ollut jo muutaman kerran käytössä. Laitteen käyttöönotto oli helppoa, sillä riitti, kun kuumensi koneen täydellä lämmöllä neljä-viisi kertaa. Ensimmäisen kuumennuksen jälkeen keittiössä leijui pistävä haju, joka hävisi toisen kuumennuksen myötä. Ensimmäiset kokemukset Supremesta ovat olleet myönteisiä ja laite tulee varmasti kovaan käyttöön ajan mittaan.

Tekniset tiedot

malli
OBH Nordica Supreme 2672 (punainen)
teho
1000 W
leveys
35 cm
syvyys
25 cm
korkeus
27 cm
ohjelmat
bagel (sämpylöiden ja bagelien paahto), defrost (sulatus), reheat (uudelleenlämmitys)
paahtoasteen säätö
portaaton
viipaleiden keskitys
automaattinen
paahdon keskeytys
cancel-painike

Julkaistu keskiviikkona 1.9.2010 klo 19:13 avainsanalla laitteet.

Edellinen
Puolukka-omenatorttu
Seuraava
Pikasilmäys HTML5-ominaisuuksiin
Evästeiden käyttö

Käytän sivustollani evästeitä tarjotakseni parhaimman mahdollisen lukukokemuksen blogini lukijoille. Jos jatkat sivustoni käyttöä, oletan, että hyväksyt evästeiden käytön sivustollani.

Lisätietoja evästeiden käytöstä