Suklaapalat

Kuva
H is for Home

Viikonloppu oli kovin harmaa ainakin Helsingin seutuvilla. Säätila on vaihtumassa hiljalleen yhä vain syksyisemmäksi ja vuodenajalle tyypilliset sateetkin alkavat ennen pitkää. Pimeää ja kylmää ajanjaksoa odotellessa alakuloista mieltä voi yrittää kohentaa laittamalla suunsa makeaksi. Suklaa taitaa olla se perinteinen makeinen, joka maistuu useammalle erityisesti näin syysaikaan. Makea suupala maittaa sellaisenaan, mutta siitä syntyy vaivattomasti myös herkulliset suklaapalat. Leivontaan ei tarvita juuri tavanomaisia aineksia kummallisempia tarvikkeita ja herkut syntyvät reilussa puolessa tunnissa.

Suklaapalat

16-20 kpl
  • 200 g tummaa suklaata
  • 150 g margariinia
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl suolapähkinöitä
  • 3 kananmunaa
  • 1 tl leivinjauhetta

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Paloittele suklaa ja sulata margariini. Lisää ¾ eli 150 g suklaata margariinin joukkoon ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Kaada seos kulhoon. Sekoita joukkoon jauho-leivinjauheseos, sokeri ja munat. Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla ja levitä päälle taikina. Paista uunin keskitasolla 25 minuuttia. Rouhi suolapähkinät. Ota vuoka uunista ja ripottele pähkinärouhe pinnalle. Laita vuoka takaisin uuniin ja paista vielä muutama minuutti. Sulata loput eli 50 g suklaasta ja koristele raidoittamalla kakkulevyn pinta. Leikkaa jäähtynyt levy kuutionmuotoisiksi paloiksi ja tarjoa kuuman kaakaon tai kahvin kanssa.

Julkaistu maanantaina 6.10.2014 klo 18:42 Projektit-luokassa avainsanalla ruoka.

Edellinen
Tankki täyteen - osa 2
Seuraava
Vuosilukukilpailun 2014 ratkaisuja