Suklaaleipä

Kuva
Whitney Merritt

Pimeä vuodenaika lisää suklaanhimoa. Suklaata tosin tekee mieli aika ajoin muulloinkin ja toisinaan tuntuu siltä, että makeaa himottaisi nautiskella säännöllisin väliajoin. Eilen mieleni teki jotain suklaista ja siitä tuli mieleeni suklaaleipä. Makeannälkäänsä voi toki tyydyttää monin tavoin ja yksi helpoimmista on pistää poskeensa muutama suklaapikkuleipä. Kunnon siivutettavan suklaaherkun pyöräyttää kuitenkin uunissa helposti ja nopeasti eivätkä aineksetkaan ole tavallisia tarpeita kummempia.

Suklaaleipä

n. 700 g
  • 5-6 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl vettä
  • 75 g taloussuklaata
  • 30 g hiivaa
  • ½ dl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • 2 rkl kaakaojauhoja
  • 3 rkl oliiviöljyä

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liota hiiva veteen kulhossa. Lisää sokeri, suola ja öljy. Sekoita kaakaojauho ja 1 dl vehnäjauhoja keskenään eri astiassa ja lisää vesiseokseen. Lisää loput vehnäjauhot ja vaivaa taikina tasaiseksi. Sekoita loppuvaiheessa rouhittu suklaa taikinaan. Anna taikina kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Nosta taikina leivinlaudalle ja vaivaa tasaiseksi. Muotoile uunipellille sopiva leipä ja anna kohota pellillä liinalla peitettynä. Voitele leivän pinta sokerivedellä ennen paistamista. Paista leipää noin puoli tuntia 175 asteessa. Jos leipä uhkaa tummua liikaa uunissa, peitä se paistamisen puolivälissä leivinpaperilla. Annan leivän jäähtyä ennen tarjoilua. Nauti tuoreena jääkaappikylmän maidon kera.

Julkaistu keskiviikkona 7.11.2012 klo 17:51 Ruokaohjeet-luokassa.

Edellinen
Lahja-apuri
Seuraava
Mustanvihreä Yhteishyvä