Spartacuksen poika

Martin, Jaques: Alix-Spartacuksen poika

Ranskalaisen sarjakuvataiteen ykköskaartiin kuuluva Alix seikkailee jälleen. Yli 30 vuoden odotus on päättynyt ainakin joksikin aikaa, sillä Apollo Kustannus on alkanut julkaista historialliseen Rooman vallan aikaan sijoittuvaa sarjakuvaa. Ranskalainen Jacques Martin loi gallialaista syntyperää oleva Rooman kansalaisen Alixin jo 60 vuotta sitten. Martinin sarjakuvahahmo eroaa muista sankareista juuri erikoisella tapahtumapaikan valinnallaan. Historialliseen ympäristöön ei ole sijoitettu montaakaan sarjaa toisin kuin nykyaikaan ja tietysti futuristiseen tulevaisuuteen. Martin on nähnyt paljon vaivaa piirroshahmonsa luonnissa. Historialliset yksityiskohdat ovat tarkasti kuvattuja. Autenttisuus ja realistisuus ovat Alix-sarjan tavaramerkkejä siinä missä kiehtovat juonetkin.

Spartacuksen poika on alkuperäisessä järjestyksessään 12. albumi. Se ilmestyi ensimmäisen kerran 1975 ja jatkaa nyt Suomessa hieman hajanaisesti julkaistua sarjaa. Aiemmin 1970-luvulla WSOY:n julkaisemina suomennoksina ovat ilmestyneet osat 2-9. Ensimmäinen osa on Apollo Kustannuksen mukaan piirretty vanhahtavalla tyylillä ja sen julkaisua voi joutua vielä odottamaan. Alkupään osat ovat jo aikoja sitten kadonneet markkinoilta ja niitä liikkuukin harvakseltaan enimmäkseen keräilijöiden iloksi. Apollo Kustannus julkaissee myös alkupään osat myöhemmin. Julkaisuohjelma jatkuu ensi vuonna 13. osalla Karthagon kummitus, joka samalla aloittaa kolmiosaisen tarinajatkumon.

Tänä syksynä käynnistynyt Alixin uusi tuleminen alkaa jännittävällä albumilla. Roomalaisen magistraatin järjestämät loisteliaat orgiat keskeytyvät, kun joukko sotilaita astuu sisään. Heillä on isännälle vakavia uutisia. Orjakapinan johtaja Spartacus jätti jälkeensä pojan, joka on elossa ja piileskelee Roomassa. Poika on saatava kiinni tai rahvas ja orjat nousevat taas herrojaan vastaan. Kun Alix ja Galva aamulla palaavat kotiin, he saavat kuulla naisen ja nuorukaisen hakeneen turvapaikkaa talosta. Oliko kyseessä Spartacuksen poika? Alix ja hänen ystävänsä joutuvat vedetyksi mukaan Caesarin ja Pompeiuksen väliseen valtapeliin.

Martin, Jaques

Spartacuksen poika

ISBN
9789525769029
Kustantaja
Apollo Kustannus

Julkaistu tiistaina 30.9.2008 klo 18:01 Sarjakuvat-luokassa.

Edellinen
Nimetön katu
Seuraava
Kunnallisvaalit 2008