Smoke gets in my eyes

Takavuosien Platters-yhtyeen hittikappale Smoke gets in your eyes on hieman sovitettuna ajankohtainen eteläisessä Suomessa. Venäjällä, aivan itärajamme tuntumassa, riehuvat metsäpalot aiheuttavat suuria savuhaittoja maassamme. Suuret metsäpalot ovat roihunneet jo viikkoja, mutta itänaapurimme palokalusto ei ole ollut riittävä niiden sammuttamiseen. Suomalaisen paloviranomaisen mukaan heidän kalustonsa on aivan toiselta vuosikymmeneltä tarkoittaen kaluston jokseenkin vanhaa ikää.

Pelkästään sammutuskaluston puutteellisuudesta tai vanhanaikaisuudesta ei kuitenkaan ole kyse. Venäläisten tapa sammuttaa maastopaloja poikkeaa meidän tavoistamme. Siellä maasto annetaan palaa, kunnes palo sammuu itsestään. Paloja enintään rajataan niiden leviämisen estämiseksi, mutta muuten niille ei juurikaan tehdä mitään. Osittain tätä selittää myös neuvostoaikainen välinpitämättömyys ympäristöstä ja slaavilainen huolettomuus. Seurauksena on sitten pahoinvointia länsinaapurissa, kun savu kiusaa kansalaisia.

Katajanokka savusumun peitossa

Katajanokka savusumun peitossa

Kuva
Matti Mattila

Oheisen valokuvan otin tänään noin puoli viiden aikaan Katajanokan suuntaan. Kuten kuvasta näkyy, taustalla häämöttävää Katajanokkaa ei juuri erota, sillä näkyvyys on vain joitakin kymmeniä metrejä. Tuulet idästä ovat voimistuneet iltapäivällä, minkä seurauksena savuhaitat ovat entisestään kasvaneet. Tähän loppuun sopiikin muistella vanhaa Jerome Kernin kolmekymmenluvulla säveltämää suosikkikappaletta musikaalista Roberta, kuten otsikko antaa luvan odottaa.

Julkaistu maanantaina 21.8.2006 klo 17:08 avainsanoilla musiikki ja tapahtumat.

Edellinen
Koiranulkoiluttajat
Seuraava
Valikoivaa liikuntaa