Perjantaina oli kuin olisi ollut hieman jo kevättä ilmassa Helsingissä. Päivällä paistoi aurinko, joka sai räystäät tippumaan. Siellä täällä kuului linnun lirkutusta ja nolla-asteinen ilmakin oli mukavan leppeä. Ne olivat ensimerkit keväästä, vaikka talvea on jäljellä vielä hyvän matkaa. Orastavan kevään kunniaksi päätin herkutella iltapäiväkahvin kanssa ja käväisin keskustan Stockmannilta ostamassa skoonelaisen. Turkulainen Rostenin leipomo on jo pitkään leiponut herkullisen ihania skoonelaisia. Skoonelainen on isohko keksi, jonka perustana on jonkinlainen vehnäjauhoista ja kaurahiutaleista tehty murotaikina. Taikinaan on lisätty myös rusinoita, jotka oikeastaan tekevät keksistä entistä herkullisemman ja antavat sille sen ominaisleiman. Kahden keksin väliin jää maukas valkoinen ja makea massa. Murean leipomuksen päällä on kaiken huipuksi kerros tomusokeria, joten kyseessä on melkoisen makea konditoriatuote. Yksi skoonelainen painaa 95 grammaa ja siinä on herkuteltavaa parillekin kahvikupille. Aurinkoinen talvipäivä sai näin makean lisän ja vatsa täynnä jaksoi taas odottaa kevään saapumista.
Skoonelainen kevättalvella
Julkaistu maanantaina 31.1.2011 klo 17:52 avainsanalla ruoka.
- Edellinen
- Junaverkko