Sarjakuvaostoksia

Satuin eilen illalla vielä ennen nukkumaanmenoa vilkaisemaan Facebook-uutisvirtaa ja huomasin siellä mielenkiintoisen postauksen. Professori Anni Isotalo ilmoitti, että viides sarjakuva-albumi on edennyt lyijykynävaiheeseen. Anni Isotalon äänen takana oli oikeastaan sarjakuvan piirtäjä Anssi Rauhala, joka kertoi, että tähän mennessä ilmestyneiden neljän albumin originaalipiirrokset olivat myytävinä. Yhden A3-kokoisen mustavalkoisen tussipiirroksen hinta oli 50 euroa sisältäen postikulut. En epäröinyt hetkeäkään, kun jo lähetin viestin piirtäjälle ja kerroin haluavani ostaa ilmoituksessa olleen piirroksen. Esillä oli Vatikaanin vanki -albumin sivu 8, jossa on upea noin puolen sivun kokoinen kuva katedraalin sisältä. Varttia yli yksitoista illalla sain piirtäjältä vastausviestin, jossa hän kertoi varanneensa kuvan minulle.

Anssi Rauhala
Kuva
Matti Mattila

Yhteydenpitomme jatkui tänään tiistaina ensin sähköpostilla ja vielä puhelimitse. Sovimme treffit iltapäiväksi ja niinpä tapasin mainion sarjakuvataiteilijamme Anssi Rauhalan Helsingin Kallion kupeessa. Iltapäivä oli kaunis ja aurinkoinen, joten jäimme siihen vielä keskustelemaan keskenämme niitä näitä. Jutustelumme keskellä Anssi signeerasi harvinaisen yksittäiskappaleeni ja sain jopa valokuvata tämän historiallisen tapahtuman. Oheisessa valokuvassa taiteilija poseeraa originaalin kanssa kameralleni. Olen nyt yhden Anni Isotalo -sarjakuvan originaalipiirroksen onnellinen omistaja. Piirros täydentää oivallisesti nuoren professorin jännittävistä seikkailuista kertovaa albumisarjaa, joka on muutenkin hieno taidonnäyte suomalaisesta sarjakuvataiteesta. Seuraavaa eli viidettä Annin albumia me fanit joudumme odottelemaan vielä vuoden, sillä uusi seikkailu ilmestynee ensi vuoden syksyllä.

Sivu 8 Vatikaanin vanki -albumista

Vasemmalla on sarjakuvapiirtäjä Anssi Rauhalan signeeraama sivun kahdeksan originaalipiirros professori Anni Isotalon seikkailusta Vatikaanin vanki. Oikealla on sama sivu valmiista painotuotteesta.

Julkaistu tiistaina 12.8.2014 klo 18:03 Sarjakuvat-luokassa avainsanoilla grafiikka, keräily ja sarjat.

Edellinen
Fanitavaraa
Seuraava
Kuuma kesäkuluttaja