Fanitavaraa

Netissä on voinut teettää omista kuva-aiheistaan mitä erilaisimpia tavaroita jo pitkään. Tavaravalikoima on nykyään laaja kuin mikä. Tarjolla on perinteisiä teepaitoja, huppareita, sukkia ja paljon muita vaatteita omalla painatuksella. Näiden lisäksi tällaiset POD eli print-on-demand-palvelut tarjoavat paljon muitakin esineitä, joihin lukeutuvat kahvimukit, lautaset, pöytäliinat, kellot, hiirimatot, tarrat, käyntikortit ja niin edespäin. Lista on monissa palveluissa vaikuttava ja tätä nykyä voi tilata melkein esineen kuin esineen omalla kuvalla varustettuna. Olen muutaman kerran käyttänyt tällaista palvelua, kun olen tilannut esimerkiksi postimerkkejä omalla kuvalla.

Yksilölliset tavaroiden lisäksi nykyaikaan kuuluu oma ja yksilöllinen tyyli. Joillakin tyyli ilmenee elämäntapana, kun taas joillakin se näkyy vaatetuksesta. Itsensä brändäämisestä on tullut viime vuosina yhä tärkeämpää ja näkyvämpää, vaikka aivan uusi ilmiö henkilökohtainen tuotteistus ei olekaan. Monet julkisuuden henkilöt ja esimerkiksi bändit ovat jo vuosikymmeniä hyödyntäneet tunnettuuttaan ja julkisuuttaan esiintymisten lisäksi kirjavalla joukolla oheistuotteita. Bändipaidat ovat vain yksi esimerkki tämänkaltaisesta tuotteistuksesta. Viimeisimpiin kotimaisiin henkilötuotteistuksiin saimme tutustua menneellä viikolla, kun suosittu laulajapoika Robin toi markkinoille oman RBN-tuoksunsa. Lanseeraus oli mitä mainioin näyte henkilöbrändäyksestä ja -tuotteistuksesta.

Kuva
Matti Mattila

Ahkeroin minäkin kesälomalla itselleni vihdoin ja viimein kunnon brändin ja siihen arvoisan logokuvan. Brändikuva onnistui mielestäni niin hyvin, että päätin samalla istumalla hyödyntää sitä omaan tuotemerkkiin. Tilasin CafePress-sivustolta muutamia näytekappaleita tulevasta brändimallistostani pari kolme viikkoa sitten. Tänään sitten koitti jännittävä päivä, kun suuri paketti saapui postissa. Olin tilannut hiirimaton, avaimenperän, kahvimukin ja ison seinäkellon omalla painatuksellani. Tavaroissa komeilee nyt itse piirtämäni logo brändini väreissä. Painatus esineisiin oli onnistunut täydellisesti ja tavarat olivat muutenkin ensiluokkaisia. Tuskin maltan odottaa, kun taas seuraavan kerran tilaan jotain mielenkiintoista. Kaikki nämä tavarat ovat myynnissä CafePress-kaupassani ja kuka tahansa voi ostaa niitä. Ennen kaikkea tavarat ovat harvinaisia keräilyesineitä faneilleni.

Julkaistu maanantaina 11.8.2014 klo 18:12 avainsanoilla askartelu, harrastukset ja shoppailu.

Edellinen
Henkivakuutus
Seuraava
Sarjakuvaostoksia