Saarioisten pariisinleipä

pariisinleipä

Saarioisten täytettyjen leipien sarjaan on tullut maukas uutuus. Pariisinleipä on sarjan uusin eines, jonka sisällä on kinkku-pekonitäyte. Ranskalaiseen tapaan valmistetussa täytteessä on luonnollisesti ranskankermaa eli crème fraîchea sekä reilusti kinkkua, pekonia ja sipulia. Spelttijauhoa sisältävä leipä puolestaan on sekin leivottu ranskalaisen reseptin periaatteella ja paahdettuna se maistuu erinomaiselta. Herkullinen uutuus painaa 160 grammaa ja sen voi vaivattomasti taittaa kahdeksi taskuksi, jotka mahtuvat mainiosti isoaukkoiseen leivänpaahtimeen. Täytteen hillitty mausteisuus sopii moneen makuun. Halutessaan makua voi vahvistaa raottamalla leipätaskua ja heittämällä sisään omat mausteensa. Parhaimmillaan pariisinleipä maistuu juuri paahdettuna. Kuiviltaan sitä ei kannata alkaa mutustella eikä leivästä tule nautittavaa mikrossakaan. Mikäli sopivaa leivänpaahdinta ei ole käytettävissä, voi leivät lämmittää voileipägrillissä tai jopa paistinpannulla, jolloin niiden pinta paistuu rapeaksi. Käytännössä muutama minuutti paahtimessa tai hieman enemmän pannulla riittää ja maittava makupala on valmis nautittavaksi. Sarjan muut tuotteet ovat italianleipä ja intianleipä, joissa on nimensä mukaisesti kunkin maan keittiön ominaiset täytteet ja mausteet. Näitä välipaloja kannattaa kokeilla.

Julkaistu lauantaina 25.2.2012 klo 20:01 avainsanalla ruoka.

Edellinen
Kuninkaallisia perheuutisia
Seuraava
Kevättä ilmassa