Saarioisten italianleipä

Einekset ja valmiit ruuat ovat nykyaikaa. Kaupasta voi ostaa nykyään maittavia valmisruoka-annoksia sekä teollisia eineksiä. Kiireiset kaupunkilaiset haluavat käyttää vapaa-aikaansa muuallakin kuin kyökin puolella ja siksi valmisruuat ovat kätevä tapa täyttää nopeasti vatsansa. Einekset eivät välttämättä tarjoa suuria makuelämyksiä, mutta joukosta löytyy joskus hyvänmakuisia ruokia. Saarioisten italianleipä on miellyttävä tuttavuus, jota pääsin maistamaan jo pidemmän aikaa sitten. Tuolloin lämmitin leivän mikroaaltouunissa eikä lopputulos maistunut hyvältä. Pakkauksessa lukeekin: parasta paahtamalla. Makukokemus oli sen verran etova, että jätin leivän sikseen enkä sitten enää palannut eineksen pariin houkuttelevasta kuvasta huolimatta.

Kinkku-salami italianleipä

Annoin Saarioisten italianleivälle kuitenkin uuden mahdollisuuden. Ostettuani taannoin uuden leivänpaahtimen päätin kokeilla, miltä italianleipä maistuu paahdettuna. Yllätyin positiivisesti, sillä ruoka oli todella maukasta. Kokeilin ajan mittaan kaikkia kolmea eri makuvaihtoehtoa: jauheliha-arrabiata-, kinkku-salami- ja parmesan-broileritäytettä. Päädyin lopulta kinkku-salamitäytteeseen, sillä se maistui mielestäni parhaimmalta. Italianleipä on mainio välipala, sillä noin neljänneskilon pakkauksesta ei oikein ole lounaan tai päivällisen korvaajaksi. Parhaimmillaan leipä maistuu siis paahdettuna. Mikrossa siitä tulee löysä ja vetisen tuntuinen ja kuori jää taikinamaiseksi. Herkullinen kinkusta, salamimakkarasta, mozzarellajuustosta ja paprikasta leivottu täyte kuumenee sopivasti paahtimen tehosta riippuen noin 1-2 minuutissa. Valmiiksi neljään osaan leikatut kolmiot mahtuvan hyvin leveäaukkoiseen leivänpaahtimeen, mutta niitä ei kannata yrittää ujuttaa kapeaan tai pieneen paahtimeen, jotta ne eivät kärähdä mustiksi tai syty peräti palamaan. Yksi noin 60 gramman leivänpala sisältää vajaa parisataa kilokaloria ja parin tuhannen kilokalorin ruokavaliossa se on noin 9 % viitteellisestä päiväsaannista eli juuri sopiva välipala ruokailujen väliin. Saarioisten italianleipiä kannattaa kokeilla.

Julkaistu perjantaina 14.1.2011 klo 18:26 avainsanalla ruoka.

Edellinen
Kadonneet levykeasemat
Seuraava
Omituisuuksien maailma
Evästeiden käyttö

Käytän sivustollani evästeitä tarjotakseni parhaimman mahdollisen lukukokemuksen blogini lukijoille. Jos jatkat sivustoni käyttöä, oletan, että hyväksyt evästeiden käytön sivustollani.

Lisätietoja evästeiden käytöstä