Ritaritaidetta

Jarkko Piispanen: Kafron, Soturi

Ensi viikolla eli heinäkuun ensimmäisellä viikolla 27 ilmestyy kirjailija Jarkko Piispasen esikoisteos Kafron, soturi (ISBN 978-952-68961-9-9). Fantasiakirjallisuuden genreen lukeutuva seikkailu kertoo näätä Kafronista, joka liittyy kotikylänsä armeijaan lopettaakseen korttihuijarien mahdollisuudet viedä osaamattomien rahat. Kafron joutuu pitkään rankkaan koulutukseen. Siellä se oppii niin vartijaksi, poliiziksi, kuin sotilaaksi. Mutta mitä suunnitelmia onkaan Koshalla, kylän päälliköllä? Tässä Dinomaan tarinat -sarjan ensimmäisessä osassa Piispanen esittelee ennennäkemättömän, eläinten kansoittaman maailman, joka toimii Luonnon lakien mukaan ja missä elämä on kovaa ja lyhyt, mutta vapaampi kuin meidän. Kirja on suunnattu nuorille ja sen kaksi seuraavaa osaa vanhemmille lapsille ja aikuisille.

Matti Mattila: Ritari kedolla
Ritari kedolla
Matti Mattila (2024)

Olen suunnitellut ja taiteillut kirjan kansikuvan. Aiheena on luonnollisesti fantasiamaailman soturi. Varsinainen taideteos on kansikuvaa huomattavasti suurempi, sillä kanteen on otettu vain lähikuva soturista. Kannen kuva tosin jatkuu takakannen puolelle, joten avattuna kirjan kansi antaa jonkinlaisen käsityksen alkuperäisestä taideteoksesta. Värikäs työ Ritari kedolla on nyt myytävänä. Alkuperäisen teoksen leveys on 107 cm ja korkeus 60 cm. Signeeraamani taideteos toimitetaan valmiiksi kehystettynä mustalla Nielsenin P11 -alumiinikehyksellä. Hintaan sisältyy toimituskulut Suomeen sekä tämänhetkinen arvonlisävero. Alkuperäisen teoksen lisäksi saatavana on vedoksia, joita on valmistettu 50 kpl. Vedos toimitetaan niin ikään ilman erillisiä toimituskuluja Suomeen ja hinta sisältää tässäkin nykyisen arvonlisäveron. Vedokset toimitetaan kehystämättöminä. Jokainen kappale on numeroitu ja signeerattu.

Kansikuvan lisäksi sarjaan kuuluu kaksi muuta taideteosta. Nämä olivat myös ehdolla Piispasen kirjan kansikuvaksi, mutta valitsin lopulta Ritari kedolla -teoksen lähinnä siksi, että siinä oli paljon tyhjää tilaa kirjan nimeä varten. Kaksi muuta teosta ovat Ritarifantasia ja Ritarikaihoa. Molemmat työt ovat myös myynnissä, ja näistäkin on valmistettu 50 kappaleen vedokset molemmista. Mielenkiinnolla odotan jo kirjan ilmestymistä.

Piispanen, Jarkko

Kafron, soturi

Dinomaan tarinat

ISBN
978-952-68961-9-9
Kustantaja
Annorlunda Mediatuotanto Oy

Julkaistu sunnuntaina 30.6. klo 19:30 Kirjat-luokassa avainsanoilla kirjat ja taide.

Edellinen
Ateena 2024 - osa 4
Seuraava
Lego C-3PO