Raikas kesäbooli

Kuva
Stuart Webster

Hellepäivät janottavat ja silloin on paikallaan raikas juoma. Kuumalla säällä on hyvä pitää huolta nestetasapainosta juomalla riittävästi. Pelkkä vesi ei hellesäillä vielä riitä, sillä se laimentaa kehon suolapitoisuutta. Kahvia ja alkoholia tulisi sen sijaan välttää pääasiallisena juomana kuumina päivinä. Pitkän hellejakson aikana voi syödä jotakin suolaisempaa laittamalla esimerkiksi suolakurkkua leivän päälle tai nauttimalla suolapähkinöitä välipalaksi. Heikotuksen tunne tai paikalliset lihaskrampit saattavat viitata siihen, että suolatasapaino on heikkenemässä. Sokerin tarpeen voi korjata kuumana kesäpäivänä raikkaalla kesäboolilla, jonka valmistaminen käy vaivattomasti.

Kesäbooli

15 annosta (2 dl/annos)
  • 1 l appelsiinitäysmehua
  • 1 l omenatäysmehua
  • 1 l vissyä
  • jäitä
  • koristeeksi hedelmäkuutioita

Sekoita juomat boolimaljaan ja koristele. Terävämmän boolin saat korvaamalla vissyn kuohuviinillä. Osan mehusta voit korvata kuivalla valkoviinillä tai roseeviinillä. Koristeiksi käyvät myös kotimaiset mansikat.

Julkaistu torstaina 30.6.2011 klo 19:43 Ruokaohjeet-luokassa.

Edellinen
Supersankarielokuva
Seuraava
Urho Washington