Puccini titoli

Yleisradio esitti televisiossa melko tasan kaksi vuotta sitten jouluna kaksiosaisen minisarjan Giacomo Puccinin elämä ja musiikki. Sarja näytettiin vielä uusinta puolitoista vuotta sitten kesällä. Italian yleisradion tuottama hieno televisiosarja kertoo nimensä mukaisesti maamiehensä ja kuuluisan oopperasäveltäjän Giacomo Puccinin (1858-1924) elämästä ja musiikista 1800- ja 1900-lukujen taitteessa. Jokainen vähänkin klassiseen musiikkiin ja erityisesti oopperaan tutustunut musiikin ystävä tuntee Puccinin teoksia, jotka ovat tätä nykyä maailmankuuluja ikivihreitä ja joita esitetään jatkuvasti eri puolilla eri maiden oopperataloissa. Tunnetuimpia oopperoita ovat tietysti La bohème, Tosca ja Madama Butterfly. TV-sarja laukkaa nopeasti säveltäjän värikkään elämän aina kohtalokkaaseen loppuun asti, jolloin Puccinin viimeinen ooppera Turandot jäi keskeneräiseksi.

Televisiosarjan parasta antia on säveltäjämestarin kiehtovan elämäkerran lisäksi fantastisen upea tunnusmusiikki. Tunnussävel soi kummankin jakson alussa ja lopussa, ja se on kauneudellaan ja melodisuudellaan verrattavissa melkein itsensä Puccinin sävelmiin. Musiikin on kuitenkin säveltänyt italialainen pappi ja säveltäjä Marco Frisina, joka on kotimaassaan Italiassa tunnettu eritoten hengellisestä musiikistaan ja samaan genreen lukeutuvista suurteoksistaan. Frisina on itse asiassa säveltänyt kaiken sarjassa kuultavan musiikin Puccinin teoksia luonnollisesti lukuun ottamatta. Yritin etsiä äänilevyä Spotifysta, josta yleensä löytyy melko hyvin kaikenlaista musiikkia. Juuri tätä Frisinan levytystä en sieltä kuitenkaan löytänyt, mutta kilpailevasta musiikkipalvelusta Deezeristä kyseinen albumi löytyy. TV-sarjan pariminuuttinen tunnussävel Puccini titoli soi levyn avausraitana heti ensimmäisenä ja kuulostaa joka kuuntelukerralla mahtavan upealta.

Julkaistu maanantaina 5.1.2015 klo 18:51 Musiikki-luokassa avainsanoilla musiikki ja ooppera.

Edellinen
Suzi Quatro
Seuraava
Kauppojen aukioloajat
Evästeiden käyttö

Käytän sivustollani evästeitä tarjotakseni parhaimman mahdollisen lukukokemuksen blogini lukijoille. Jos jatkat sivustoni käyttöä, oletan, että hyväksyt evästeiden käytön sivustollani.

Lisätietoja evästeiden käytöstä