Praha - osa 2

Toinen päivä - maanantai 16.4.

Toinen lomapäiväni Prahassa alkoi osittain puolipilvisessä säässä. Sääennusteessa luvattiin jopa sadetta, mutta olin tähän varautunut ja suunnitellut maanantain ohjelmani vastaavasti. Hotelli Adrían buffetaamiainen oli runsas ja monipuolinen. Täyttävä aamupala riittikin pitkälle iltapäivän puolelle asti, vaikka päivän aikana tuli liikuttua tavanomaista enemmän. Maanantai on hieman epäkiitollinen päivä turistille, koska monet museot ovat silloin kiinni. Jätinkin suosiolla museot tällä erää väliin ja kiertelin hetken kaupungin keskustassa. Jossakin vaiheessa kävin eräässä kioskissa ostamassa julkisen liikenteen päivälipun. Yhden päivän matkalippu maksoi 110 korunaa eli noin neljä euroa, ja sillä saikin sitten ajella 24 tuntia ristiin ja rastiin ympäri kaupunkia eri kulkuvälineitä käyttäen. Yksittäisen lipun hinta olisi ollut 24 korunaa eli noin euron. Liikkuminen Prahassa on suhteellisen helppoa ja metrolla vieläpä nopeaa.

Shoppailua modernissa Prahassa

Václavin aukio
Kuva
Matti Mattila

Suuntasin aamupäivällä Prahan historian keskeltä modernimpaan osaan kaupunkia. Hyppäsin punaisen eli C-linjan metrojunaan ja köröttelin sillä etelän suuntaan parikymmentä minuuttia. Kohteenani oli kolossaalinen ostoskeskus Centrum Chodov, jossa on 263 kauppaa, 40 ravintolaa ja suuri elokuvakeskus. Ostosparatiisiin on helppo mennä metrolla, sillä juna pysähtyy Chodovin asemalla, josta pääsee suoraan tähän jättiläismäiseen ostoskeskukseen. Chodovista löytyvät kaikki tunnetut brändit ja käytäviä riittää kolmessa kerroksessa kilometrikaupalla. Centrum Chodovissa saa varmasti aikansa ja rahansa kulumaan. Toinen iso kauppakeskus löytyy vastakkaisesta suunnasta kaupungin länsipuolelta. Metropole on niin ikään monipuolinen ostoskeskus, joskin pienemmässä mittakaavassa. Keskus sijaitsee noin parinkymmenen minuutin matkan päässä keltaisen eli B-metrolinja päätepysäkillä Zličín asemalla, josta ulko-ovien jälkeen käännytään heti vasemmalle ja sillan alta suoraan ostoksille. Metropolessa on 118 kauppaa ja 16 ravintolaa sekä useita elokuvasaleja. En yleensä shoppaile turistimatkoillani ja niinpä jätin tälläkin kertaa ostokset tekemättä.

Näkymä Prahan keskustaan
Kuva
Matti Mattila

Ennustettu sade saapui päivällä. Onneksi satuin olemaan sisätiloissa enkä päässyt kastumaan, vaikka kannoinkin sateenvarjoa mukanani. Kuulin myöhemmin jonkun puhuvan rankasta sadekuurosta, mutta itse satuin ulkosalle tihkusateen aikana enkä sen vuoksi avannut edes sateenvarjoa. Ennen illan päivällistä kuittasin lounaan täytetyllä patongilla, jonka kävin ostamassa paikallisesta supermarketista 56 korunalla eli parilla eurolla. Paikalliset isäntämme olivat järjestäneet yksityisen iltaohjelman, johon aloin valmistautua myöhemmin alkuillasta. Toinen päiväni Prahassa oli ainakin tavallisen turistin kannalta erilainen, sillä kiersin turistirysät ja nähtävyydet kaukaa.

Julkaistu torstaina 19.4.2018 klo 9:32 avainsanalla matkailu.

Edellinen
Praha - osa 1
Seuraava
Praha - osa 3