Pokeriammattilainen paljasti miljonäärin valheet

Kasinopelit on jo kauan yhdistetty tietynlaiseen elämäntapaan. Arkeen, johon kuuluvat hulppeat autot, kauniit naiset ja hienostuneet harrastukset. Tie unelmiin voi ilmestyä tavan tallaajalle yllättäen etenkin silloin, kun netistä löytyy pelaajalle paras pokerisivusto.

Pokerilla rikastui myös monimiljonääri Dan Bilzerian, joka nauttii rikkauksistaan hyvin julkisesti. Instagramissa miehellä on yli 32 miljoonaa seuraajaa, ja tarina hulppeista rikkauksista, julkkisystävistä ja lukemattomista mallinaisista inspiroi yhä monia miehiä ympäri maailman. Ainoa ongelma on se, että kyseessä on yksi suuri vale.

Pokerilla rikkauksiin

Hulppeasti elävä mies sai nettiin tultuaan osakseen suuren huomion. Harvinaisia aseita, rahapinoja, yksityislentokoneita ja vähäpukeisia naisia nähdessään monen mielessä herää kysymys siitä, mistä kaikki tämä varallisuus on oikein peräisin. Uudet fanit saivat kysymyksiinsä selvän vastauksen, sillä Bilzerian selitti useissa haastatteluissa, miten tämän omaisuus oli lähtöisin pelkästään pokerista. Joissakin videoissa miljonäärin voidaan kuulla muistelevan, miten tämä saattoi laittaa yksittäisissä peleissä likoon miljoonien panokset. Tarinan uskottavuus kuitenkin otti kovan iskun, kun oikea pokeriammattilainen astui kuvioihin.

Pokerilegenda huomaa virheet

Kuva
Michał Parzuchowski

Toisin kuin videopeleistä ja elokuvista saattaisi luulla, pokerinpelaaminen on oikeaa älykkyyttä ja pelisilmää vaativa aktiviteetti. Säännöt ja kaavat tunteva pelaaja voi toki rikastua peleillä huimasti, ja tämän tiesi myös Dan Bilzerian. Miehen omissa pokeritaidoissa kuitenkin oli parantamisen varaa. Oikeasti miljoonia pokerilla tienannut Doug Polk huomasi aukot Bilzerianin taidoissa, kun tämä striimasi itsensä pelaamassa nettipokeria videopalvelu Twitchissä. Pokeriammattilainen kävi läpi Bilzerianin virheet yksitellen omalla Doug Polk Poker -nimisellä YouTube-kanavallaan. Videolle on tähän päivään mennessä kertynyt lähes kaksi miljoonaa näyttökertaa. Itsenäiset sekä suuret mediakanavat näkivät nyt, miten Bilzerian epäonnistui perustasoisten pokeritaktiikoiden noudattamisessa, ja miljonäärin imago alkoi murtua.

Lisää paljastuksia

Varallisuudellaan leveilleen somevaikuttajan tarinassa oli nyt valtava aukko, ja kaikkien mielessä piili kysymys: "Mistä hän oikein saa rahansa?" Arvostettu talouslehti Forbes puolestaan pyrki selvittämään keneltä rahat tulivat. Vuoden 2020 kesällä vireille pannusta lakijutusta kävi ilmi, että Bilzerian laskutti hulppean talon, yksityislennot, mallit, veneet ja kaiken muun yhtiönsä luottokortille - siis "firman piikkiin".

Ignite - tappioiden yritys

Kuva
Mark Williams

Dan Bilzerianin omistuksessa oleva Ignite-yritys on aivan yhtä kummallinen, kuin omistajansakin. Yrityksen pässin päätä esittävän logon voi bongata somevaikuttajan Instagramissa aina vodkapulloista mallinaisten bikineihin. On selvää, että yhtiö pyrkii hyödyntämään Bilzerianin juhlivan naistenmiehen mainetta, ja se keskittyykin ymmärrettävästi sähkötupakoiden, CBD-tuotteiden, vodkan ja muiden elämäntyyliin sopivien tuotteiden myyntiin.

Kysymyksiä herättää kuitenkin yrityksen taloustiedot. Vuonna 2019 yritys teki tappiota huimat 50 miljoonaa dollaria, eikä vuosi 2020 näyttänyt paljoakaan paremmalta. Yhtiön osakkeen hinta on tippunut alun huipustaan jo lähes 80 %. Ongelmana näyttäisi olevan, että vaikka moni seuraa Bilzeriania Instagramissa, ei riittävän moni osta Ignite-verkkokaupan tuotteita. Näin Bilzerianin on hankalaa rahoittaa sitä elämäntyyliä, josta hän tuli kuuluisaksi. Yhtiön piikkiin laskutetun lukaalin kuukausivuokra on huimat 200 000 dollaria, ja muita ostoksia ovat esimerkiksi 50 000 dollarin sängynpääty, 88 000 dollarin rahasäiliö sekä puoli miljoonaa dollaria maksanut huviveneen vuokraus.

Totuuden siemen

Vaikka Dan Bilzerianin tarina osoittautuikin laajalti tekaistuksi, ei tämä tarkoita sitä, että kaikki ihaillun vaikuttajan sanoma olisi valheellista. Aiemmin mainitsemamme Doug Polk on esimerkki henkilöstä, joka todella on tienannut nettipokerilla miljoonia. Totta on sekin, että Dan Bilzerianin seikkailut ovat työllistäneet useita ihmisiä ja tuoneet inspiraatiota kymmenille miljoonille ihmisille ympäri maailman. Tarinan opetuksena voisi siis olla ennen kaikkea se, ettei netissä näkemäänsä tule välittömästi uskoa. Kadehdittu multimiljonääri saattaa todellisuudessa olla jättiveloissa, ja näin suuremman stressin alla kuin itse olet omassa arjessasi.

Julkaistu maanantaina 17.5.2021 klo 17:40 avainsanalla pelit.

Edellinen
Snowpiercer - osa 4
Seuraava
Yleisiä myyttejä ruletista