Perjantaipulma 6/2008

Eräissä nokkeluustesteissä voi joutua yhdistämään pisteitä suorilla viivoilla. Tällaisia testejä suositaan usein työhaastattelujen soveltuvuusteisteissä, mutta näkyy näitä tehtäviä aika ajoin muissakin yhteyksissä. Pulmalla yritetään hahmottaa testattavan henkilön ongelmanratkaisukykyä ja ehkäpä siinä sivussa myös kekseliäisyyttä. Hoksottimia monet näistä tehtävistä juuri vaativatkin. Tällä kertaa pitää asettaa kynän kärki jollekin kuvan pisteistä. Siitä pitää yrittää kynää nostamatta piirtää kolme suoraa viivaa, niin että lopuksi viiva kulkee kaikkien pisteiden kautta eikä se leikkaa itseään.

Jos haluat vastata tehtävään, voit kirjoittaa kommentin, jossa ehdotat ratkaisua ja halutessasi voit myös perustella sitä. Kerron vastauksen ensi perjantain tehtävän yhteydessä. Siihen asti toivottelen mielenkiintoisia ratkaisuhetkiä.

Vastaus viime viikon pulmaan

Viikon 5/2008 perjantaipulmassa piti auttaa matonasentajaa. Tehtävässä tuli leikata kahdesta kulmastaan typistetty matto siten, että siitä lopulta muodostuisi suorakulmion muotoinen uusi pala. Ratkaisu ei ole aivan helppo puhumattakaan sen vaatimasta maton leikkuusta. Matto leikataan nimittäin siksak-kuviona, jolloin siitä saadaan haluttu lopputulos. Tämä ratkaisumalli sopii yksivärisille tai ruutukuvioisille matoille, mutta ei ehkä muille pintakuvioille.

Julkaistu Fridayna 8.2.2008 klo 17:40 avainsanalla pulmat.

Edellinen
Laihialaista energiansäästöä
Seuraava
Suklaamousse