Suklaamousse

suklaamousse
Kuva
Rexipe

Einekset ja monenmoiset valmiit elintarvikkeet ovat tätä päivää. Keittiössä viihdytään yhä vähemmän aikaa ja siksi mikrovalmiit annokset ja pussiruuat ovat vallanneet nykyaikaisen kyökin. Viikonloppuna on usein hieman enemmän aikaa paneutua oikein kunnon ruuanlaittoon toisin kuin arkisin, jolloin pitää nopeasti saada vatsantäytettä pian töiden jälkeen. Arkinen päivällinen saattaa monille olla kevyt ja nopea. Lauantaina ja sunnuntaina pöytään katetaan myös jälkiruokaa. Jos on sattunut laittamaan tulisesti tai vain voimakkaasti maustettua ruokaa, on makealla jälkiruualla oma tehtävänsä. Se neutraloi sopivasti tulisuuden tunteen suusta. Makeaksi jälkiruuaksi sopii tietysti aina niin ihana suklaamousse.

Suklaamousse

6 annosta
  • 200 g taloussuklaata
  • 50 g voita tai margariinia
  • 2 keltuaista
  • 2 rkl konjakkia
  • 2 valkuaista
  • 3 dl kuohukermaa

Paloittele suklaa ja voi kattilaan. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä, kunnes se sulaa. Varo ettei vettä tai vesihöyryä pääse suklaan joukkoon, jotta se ei muutu ryynimäiseksi. Nosta kattila pois liedeltä. Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Lisää keltuaiset suklaaseokseen yksitellen voimakkaasti vatkaten. Mausta seos halutessasi konjakilla ja anna jäähtyä. Vatkaa kerma ja valkuaiset erikseen vaahdoksi. Sekoita vaahdot varovasti suklaaseokseen. Jaa vaahto annosmaljoihin ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti. Koristele halutessasi kermavaahdolla ja suklaarouheella.

Julkaistu Saturdayna 9.2.2008 klo 19:32 Ruokaohjeet-luokassa.

Edellinen
Perjantaipulma 6/2008
Seuraava
Matka halki aikojen