Perjantaipulma 45/2007

Mielenkiintoisia ajanvietetehtäviä ja aivonystyröitä kutkuttavia pähkinöitä on helppo tehdä yksinkertaisilla välineillä. Haasteellisen tehtävän voi laatia kirjoittamalla paperille numeroita. Tässä tehtävässä arkilla on kahdeksan ruutua, joissa on numerot yhdestä kahdeksaan alla olevan kuvan osoittamalla tavalla. Tehtävänä onkin kirjoittaa paperille kyseiset numerot samassa järjestyksessä molemmille puolille arkkia. Numero merkitään siten, että sama ruudussa näkyvä numero on koko ajan näkyvissä katsoipa paperia kummalta puolelta tahansa. Tämän jälkeen paperi pitää taittaa ruutujen katkoviivoja pitkin siten, että kahdeksan ruutua ovat lopuksi päällekkäin yhdessä kasassa ja ruutu numero 1 on ylimpänä, numero 2 seuraavana ja niin edespäin.

Jos haluat vastata tehtävään, voit kirjoittaa kommentin, jossa ehdotat ratkaisua ja halutessasi voit myös perustella sitä. Kerron vastauksen ensi perjantain tehtävän yhteydessä. Siihen asti toivottelen mielenkiintoisia ratkaisuhetkiä.

Vastaus viime viikon pulmaan

Viikon 44/2007 perjantaipulma oli tuttu dominolaattatehtävä. Oikeanpuolisten laattojen silmäluku on edellisten silmälukujen summa. Viimeisen laatan vasemmassa puoliskossa on siis 5 + 1 = 6 silmälukua ja oikeassa 1 + 0 = 1 silmälukua.

Julkaistu perjantaina 9.11.2007 klo 18:27 avainsanalla pulmat.

Edellinen
Edustajistovaalien tulos
Seuraava
Ensimmäiset kokemukset S-Pankista