Perjantaipulma 1/2008

Vuosi on vaihtunut ja perjantaipulmat jatkuvat. Pulmat esittelevät joka kerta jonkin uuden tehtävän, jonka ratkaiseminen edellyttää pientä aivovoimistelua. Toisinaan tehtävät ovat hyvin helppoja ja vastaus löytyy nopeasti kun taas joskus dilemma saattaa tarvita pidempää pohdiskelua. Tehtävät voidaan jakaa eri luokkiin. Tyypillisimmät tehtävät ovat jonkin kuvion jatkamistehtäviä, joissa siis annetusta kuviosarjasta pitää päätellä, mikä on sarjan seuraava kuvio. Myös monenlaiset arvoitukset ja knopit ovat päässeet perjantaipulmien repertuaariin. Tämänkertainen tehtävä taitaa kuulua jälleen niihin knoppeihin. Se vaatii kekseliäisyyttä ja ongelman ratkaisun hakemista aivan uudesta näkökulmasta. Perinteiset ratkaisumallit eivät välttämättä tuota vastausta, ainakaan kovin nopeasti.

Oheisessa piirroksessa on joukko kolmioita. Voidaanko kuviosta poistaa neljä viivaa siten, että jäljelle jää vain viisi kolmiota? Vihjeeksi voin antaa, että tähän pulmaan löytyy ratkaisu.

Jos haluat vastata tehtävään, voit kirjoittaa kommentin, jossa ehdotat ratkaisua ja halutessasi voit myös perustella sitä. Kerron vastauksen ensi perjantain tehtävän yhteydessä. Siihen asti toivottelen mielenkiintoisia ratkaisuhetkiä.

Vastaus viime viikon pulmaan

Viikon 52/2007 perjantaipulma taisi olla vuoden helpoin tai ainakin helpoimmasta päästä. Tämä piilokuva esiintyy usein eri yhteyksissä ja monilla eri viesteillä. Tehtävänä oli saada selville, missä kaupungissa kuuluisa rakennelma sijaitsee. Kyseinen rakennelma on Eiffelin torni ja se sijaitsee Pariisissa, Ranskassa. Kaupungin saa selville kallistamalla kuviota reilusti taaksepäin ja lukemalla tornin nimi alareunasta ylöspäin. Kannattaa kokeilla.

Julkaistu perjantaina 4.1.2008 klo 18:48 avainsanalla pulmat.

Edellinen
Multi-SIM
Seuraava
Älä istu!