Perjantaipulma 52/2007

Kuva-arvoitukset ovat olleet perjantaipulmani aiheita jo useasti. Toisinaan arvoitukset ovat hyvinkin kimurantteja ja toisinaan riittää, kun ajattelee asiaa aivan toisenlaisesta lähtökohdasta. Tämän perjantain pulma on itse asiassa lajinsa eräs tyypillisimmistä edustajista. Se tuntuu ensi silmäyksellä vaativalta, mutta pienen aivotyön jälkeen vastaus varmasti löytyy. Tällä kertaa tehtävänä on selvittää, missä kaupungissa tämä rakennelma sijaitsee. Kaikki vinkit löytyvät oheisesta kuvasta, joten harmaat aivosolut pitää nyt pistää raksuttamaan.

Jos haluat vastata tehtävään, voit kirjoittaa kommentin, jossa ehdotat ratkaisua ja halutessasi voit myös perustella sitä. Kerron vastauksen ensi perjantain tehtävän yhteydessä. Siihen asti toivottelen mielenkiintoisia ratkaisuhetkiä.

Vastaus viime viikon pulmaan

Viikon 51/2007 perjantaipulmassa tehtävänä oli sijoittaa puuttuva Z-kirjain ruudukkoon siten, että aakkoston kirjaimet A-Z esiintyvät vain kerran ruudukossa. Ongelmaksi taisi muodostua ruudukon kuusi tyhjää ruutua. Sijoitettavia kirjaimia kun oli vain yksi. Kun ruudukko tutkiskelee hieman tarkemmin, huomaa pian, että sieltä puuttuu myös toinenkin kirjain vaaditulta väliltä. Puuttuva pukstaavi on T-kirjain, joten kaikkiaan sijoitettavia kirjaimia on kaksi. Tämä ei vieläkään ratkaise pulmaa, sillä ruutuja jää yhä neljä käyttämättä. Tällaisissa tilanteissa pitää käyttää mielikuvitusta. Oheinen kuva näyttää, miten molemmat puuttuvat kirjaimet saadaan ruudukkoon ja samalla käytetyksi kaikki tyhjät ruudut. Kieltämättä tehtävä oli hieman knoppahtava, mutta se kuuluu näiden tehtävien luonteeseen.

Julkaistu Fridayna 28.12.2007 klo 18:39 avainsanalla pulmat.

Edellinen
Jouluherkkujen jälkeen
Seuraava
Aivoleikkaus