Pasta Bolognese

Pasta Bolognese
Kuva
Soyfoods Canada

Uusi City-lehti (9/2006) uutisoi, miten Helsinkiin on jälleen avattu uusi ravintola. Etsivä Karmavuo, kuten lehden oma ravintolatarkastaja itseään kutsuu, kehuu ravintola Pihan sisustusta skitsofreeniseksi. Sisustus on hänen mukaansa sekoitus edellisen ravintolan jäämistönä tullutta modernismia, italiaanokitschiä ja skandinaavisuutta. Ravintola yrittääkin tavoitella - "ah niin suosittua (ja puhkikaluttua) - Italian henkeä". Olen samaa mieltä. Ravintoloiden italiahenkisyys alkaa jo kyllästyttää. Ne voisivat vaihteeksi tarjota jotain kotimaista, kuten perunamuusia ja paistettuja silakoita. Italialainen keittiö on toki arvostettu, mutta kyllä rehellinen ja tuhti suomalainen kotiruoka miehen tiellä pitää siinä missä makaronilaatikkokin.

Pasta Bolognese

4 annosta
  • 300 g jauhelihaa
  • 250 g juuressuikalesekoitusta tai muita pakastekasviksia
  • 1 tlk Raguletto-tomaattikastiketta
  • 4 dl vettä
  • 2 tl yrttimaustesekoitusta
  • 1 tl aromisuolaa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • 4 valkosipulin kynttä

Ruskista jauheliha. Lisää jäiset kasvikset, Raguletto-tomaattikastike, vesi ja mausteet pannuun. Hauduta miedolla lämmöllä 10-30 minuuttia. Lisää vettä tarvittaessa. Tarjoa kastike kypsän pastan ja vihersalaatin kanssa.

Julkaistu torstaina 11.5.2006 klo 18:26 Ruokaohjeet-luokassa.

Edellinen
Valmiin maailman puolesta
Seuraava
K niin kuin Kossumarket