Parhaimmat pakkausvinkit - näin onnistut

Kuva
Juraj Varga

Matkalle varautuminen voi helposti käydä stressaavaksi monelle ihmiselle. Epävarmuus siitä, miten huolellisesti ja paljon erilaisia tarvikkeita kannattaa pakata matkalle, ovat päällimmäisiä matkastressin aiheuttajia ihmisille. Tätä stressiä voi kuitenkin helpottaa varautumalla hyvin etukäteen. Matkalle lähtijän kannattaa esimerkiksi selvittää etukäteen millaisia tavaroita ja vaatteita hän tarvitsee erilaisia aktiviteetteja varten matkakohteessaan. Lisäksi matkaajan kannattaa myös pakata ja varautua matkalleen matkakohteensa sään ja kelien mukaan. Australiaan ei ole esimerkiksi viisasta lähteä paksussa toppatakissa. Tässä artikkelissa kerron parhaimmat pakkausvinkit sinulle, jotta seuraavasta matkastasi tulee menestys.

Selvitä matkakohteesi sää etukäteen

Tämä saattaa vaikuttaa itsestään selvältä monille reissaajille, mutta saattaisit yllättyä siitä, kuinka moni matkustaa sateisena kautena ilman sadetakkia. Varaudu matkallesi siis pakkaamalla mukaasi sopivia asusteita ja tarvikkeita. Jos matkustat syksyllä Englantiin, voi olla järkevää pakata sateenvarjo mukaan, mutta et todennäköisesti tarvitse sateenvarjoa Australiassa kesällä.

Pakkaa aktiviteettien ja tapahtumien mukaan

Oletko matkustamassa syntymäpäivän viettämistä varten? Et halua unohtaa viikkoja etukäteen ostamaasi lahjaa kotiisi. Matkustatko häitä varten? Olisi noloa, jos unohtaisit pukusi kotiin. Oletko menossa vaeltamaan Havaijille? Vedenkestävistä kengistäsi ei ole paljoa hyötyä kotonasi. Reissuun lähtiessä sinun kannattaa siis ehdottomasti huomioida, mitä tulet matkasi aikana tekemään.

Suunnittele mitä tavaroita tarvitset reissullesi etukäteen

Voit helposti löytää tulostettavia pakkauslistoja netistä tai voit myös vaihtoehtoisesti kirjoittaa listasi ylös paperille. Tänä päivänä on olemassa myös useita erilaisia applikaatioita, joita voit käyttää muistiinpanovälineinä matkalle pakkaamista varten. Ajoitus on kuitenkin ratkaisevinta pakkaamisessa. Kirjoittamalla ylös tavarat, jotka tarvitset matkaasi varten ja tarkistamalla listasi etukäteen ennen matkallesi lähtöä, voit varmistua siitä, että olet ottanut matkallesi mukaan kaiken tarvittavan. Ihmiset yleensä muistavat eri asioita eri päivinä.

Älä ota tarpeettomia tavaroita matkaasi

Jos suunnittelet matkustavasi pelkkien käsimatkatavaroiden kanssa, tämä on erityisen tärkeää, koska säästät näin valtavasti tilaa. Monet hotellit esimerkiksi tarjoavat shampoota, hiustenhoitoaineita, hammastahnaa ja muita tarvikkeita, joten miksi ihmeessä tuhlaisit rajoitettua tilaasi pakkaamalla ne mukaasi? Ja jos olet valikoiva vessatarvikkeidesi suhteen tai et yövy hotellissa, tulet silti luultavasti kohtaamaan ainakin yhden apteekin matkasi varrella. Sinun kannattaa kuitenkin myös ottaa mukaasi tavaroita, joilla voit viihdyttää itseäsi matkasi aikana. Nämä tavarat voivat olla muun muassa tietokoneita tai erilaisia älypuhelinten tai tablettien kaltaisia älylaitteita. Saat aikasi kulumaan reissusi aikana paljon jouhevammin pelaamalla esimerkiksi erilaisia nettipelejä puhelimellasi.

Netissä on tarjolla tänä päivänä tuhansia erittäin viihdyttäviä pelejä, joita voit pelata kaikenlaisilla laitteilla. Tarjolla on myös klassisia korttipelejä, joissa voit hyödyntää strategista osaamistasi. Uusinta uutta edustavat live-pelit, joissa pääset pelaamaan oikean jakajan johdolla. Esimerkiksi baccaratin parissa aika kuluu lentokoneessa kuin siivillä!

Pakkaa tärkeimmät asiat ensiksi

Pakkaa tärkeimmät asiat ensin mukaan. Tämä sisältää kaikki matka-asiakirjasi, kuten passisi, henkilökorttisi tai ajokorttisi, maihinnousukortit, hotellivaraukset jne. Tämä lista sisältää myös kaikki tavarat, joita et todellakaan halua unohtaa kotiisi ja joita et voi ostaa matkallasi. Näitä ovat muun muassa lompakkosi, maksu- ja luottokorttisi, kamerasi ja puhelimesi.

Valitse sopivan kokoinen matkalaukku

Jos sinulla on vain yksi matkalaukku, sinun ei tarvitse huolehtia tästä. Mutta jos sinulla on useampia vaihtoehtoja, sinun kannattaa pyrkiä käyttämään pienempää matkalaukkua. Sopivan kokoisen matkalaukun valitseminen on tärkeää, sillä useimmilla matkustajilla on tapana pakata liikaa tavaroita, jos heidän matkalaukkunsa ovat liian suuri heidän matkatavaroitansa varten. Et todennäköisesti tarvitse ylimääräistä villapaitaa, kahta ylimääräistä t-paitaa ja toista kenkäparia itsellesi. Ja sinun on luultavasti muutenkin paljon helpompi käsitellä matkalaukkua, jos se on pienempi ja kevyempi.

Sonja Moisala

Julkaistu perjantaina 8.5.2020 klo 18:49 avainsanoilla matkailu ja pelit.

Edellinen
Kesä maistuu liedellä
Seuraava
Nopea peruslasagne