Mittumaari on jo kohta ovella. Juhannusjärjestelyt ovat nyt kiivaimmillaan ja keskikesän juhlallisuudet käynnistyvät tuota pikaa. Yöttömän yön juhlintaan kuuluu tietysti runsas ruokapöytä ja sen herkulliset antimet, jotka tosin taitavat perisuomalaiseen tapaan olla hieman yksipuolisia, kuten makkaroita, pihvejä ja muita grillituotteita. Mistään kevyestä ruokavaliosta ei ole siis kyse, mutta saahan sitä edes kerran vuodessa, ellei joulua lasketa mukaan, nauttia piskuisen rasvaisia ja vähemmän terveellisiä ruokia. Käväisin tänään Helsingin keskustassa lounaalla ja otin päivän tarjontalistalta porsaankassleria. Annokseen sai nostella mukaan maukkaita paistettuja perunoita, joista tulikin mieleen taas juhannuskokkaukset ja uudet perunat. Paistetut perunat kuuluvat suomalaiseen ruokapöytään siinä missä karjalanpaistikin. Tänä juhannuksena sopii kokeilla hieman erilaista reseptiä ja kokata raikkaan mausteiset perunat pienellä vaivannäöllä.
Paistetut perunat
8 annosta- 1 kg keitettyjä varhaisperunoita
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 dl rucolasalaattia
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 sitruunan mehu
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl suolaa
- ripaus rouhittua mustapippuria
Keitä perunat ja anna niiden jäähtyä ennen paloittelua. Paahda paloitellut perunat paistinpannulla oliiviöljyssä, kunnes perunat saavat aavistuksen väriä. Lisää sitruunanmehu, mausteet ja purista joukkoon valkosipulinkynnet. Sekoita ja siirrä perunat kulhoon. Sekoita lopuksi rucolasalaatti perunoiden joukkoon kulhossa.