Paistetut juustotangot

Kuva
Mela Sogono

Syksyn sateet ovat saapuneet ja talven kylmyydestä on saatu esimakua eri puolilla maata. Näinä harmaina ja sateisina iltoina tekee mieli vain käpertyä mukavaan nojatuoliin, vetää viltti päälle ja lukea hyvää romaania. Siinä samassa voi sohvapöydälle kattaa pikkupurtavaa ja kuunnella toisella korvalla, miten vesipisarat ropisevat ikkunaan. Mainio iltapala syntyy helposti ja vähillä tarvikkeilla, sillä paistetut juustotangot eivät juuri keittiön ruokakaappeja köyhdytä. Maittavan naposteltavan kanssa sopii tietysti hyvä viini, jollaiseksi kannattaa valita kuiva tai puolikuiva kevyt valkoviini.

Paistetut juustotangot

4 annosta
  • 200 g mozzarellajuustoa
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 kananmuna
  • 2 dl murskattuja maissihiutaleita
  • 1 tl basilikaa tai oreganoa

Leikkaa juusto sormen paksuisiksi tangoiksi. Varaa 3-4 tankoa annosta kohti eli yhteensä 12-16 tankoa neljään annokseen. Pyöritä tangot vehnäjauhossa, munassa ja yrtillä maustetussa maissihiutalemurskassa. Kuumenna voi pannulla ja paista tangot kullanruskeiksi. Tarjoile heti balsamietikka-öljykastikkeella maustetun salaatin kanssa.

Julkaistu torstaina 14.10.2010 klo 20:58 Ruokaohjeet-luokassa.

Edellinen
Studio 55
Seuraava
Blog Action Day 2010
Evästeiden käyttö

Käytän sivustollani evästeitä tarjotakseni parhaimman mahdollisen lukukokemuksen blogini lukijoille. Jos jatkat sivustoni käyttöä, oletan, että hyväksyt evästeiden käytön sivustollani.

Lisätietoja evästeiden käytöstä