Paikkabaarin kustomointi

Paikkabaarin kustomointi sisältää kaksi selitystä kaipaavaa sanaa. Ensinnäkin paikkabaari on melkein sananmukainen käännös englanninkielisistä sanoista Places Bar. Toisekseen kustomointi on sekin lähes suora käännös englanninkielisestä sanasta customize, jolla tarkoitetaan jonkin asian muokkaamista. Paikkabaari puolestaan löytyy ainakin Windows-käyttöjärjestelmästä, mutta käännökseni tuskin on sieltä virallisimmasta päästä vaan paremminkin tätä kirjoitusta varten suomennettu. Windowsissa on kaksi erilaista dialogia tiedoston avauksen ja tallennuksen yhteydessä. Toisessa dialogissa vasemman reunan täyttää kansiolista, kun taas toisessa mallissa sen tilalla on Places Bar.

Places Bar

Places Bar -sivupaneelissa on joukko painikkeita eri kansioihin tietokoneessa. Painikkeet johtavat oletusarvoisesti tyypillisimpiin tai usein käytettyihin kansioihin. Aina nämä painikkeiden tai linkkien kohteet eivät palvele käyttäjän tarpeita, mutta onneksi paneelin painikkeita voi muuttaa. Sivupaneelia voi toisin sanoen kustomoida eli muokata itselleen sopivaksi. Muokkaus tosin vaatii pientä näpertelyä Windowsin rekisterin parissa, mutta mitäpä sitä ei tekisi tehokkuuden lisäämiseksi. Paneeliin voi määritellä enintään viisi painiketta ja niiden polut voi asettaa joko kirjoittamalla ne kokonaisuudessaan tai käyttää Windowsin valmiita oletusarvoja.

  1. Käynnistä rekisterieditori painamalla samanaikaisesti Windows+R -näppäimiä ja kirjoittamalla avautuneen dialogin kenttään regedit.
  2. Siirry avaimeen HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Policies \ comdlg32 \ Placesbar.
  3. Jos comdlg32- ja Placesbar-avaimia ei vielä ole, voit luoda ne Policies-avaimen alle painamalla hiiren oikeanpuoleista painiketta ja valitsemalla Uusi ja Avain.
  4. Valitse Placesbar-avain ja lisää sen alle uusi merkkijonoarvo nimellä Place0. Voit luoda enintään viisi arvoa, joiden nimet saavat olla Place1, Place2, Place3 ja Place4. Kaikkia viittä arvoa ei tarvitse luoda, mutta arvojen pitää olla numerojärjestyksessä.
  5. Aseta sisältö Place0-arvolle kirjoittamalla kenttään haluamasi kansiopolku kokonaisuudessaan.
  6. Kun olet luonut haluamasi arvot, sulje rekisterieditori. Sivupaneelin painikkeet on nyt määritelty tarpeitasi vastaaviksi.

Kansiopolkujen tilalla voit käyttää myös Windowsin oletuskansioita, jotka määritellään 32-bittisillä DWORD-arvoilla. Sisällöksi asetetaan heksadesimaaliluku, joka ilmaisee oletuskansion. Käytettävissä olevat Windowsin oletuskansiot on lueteltu oheisessa taulukossa alkuperäisillä englanninkielisillä nimillä.

ArvoKohde
00Desktop
01Internet Explorer
02Start Menu\Programs
03My Computer\Control Panel
04My Computer\Printers
05My Documents
06Favorites
07Start Menu\Programs\Startup
08\Recent
09\SendTo
0a\Recycle Bin
0b\Start Menu
0clogical "My Documents" desktop icon
0dMy Music
0eMy Videos
10\Desktop
11My Computer
12My Network Places
13\NetHood
14WINDOWS\Fonts
15Templates
16All Users\Start Menu
17All Users\Programs
18All Users\Start Menu
19All Users\Desktop
1a\Application Data
1b\PrintHood
1c\Local Settings\Application Data
1dNonlocalized startup
1eNonlocalized common startup
1fFavorites
20Temporary Internet Files
21Cookies
22History
23All Users\Application Data
24WINDOWS directory
25System32 directory
26Program files
27My Pictures
28USERPROFILE
29x86 system directory on RISC
2ax86 C:\Program Files on RISC
2bC:\Program Files\Common
2cx86 Program Files\Common on RISC
2dAll Users\Templates
2eAll Users\Documents
2fAll Users\Start Menu\Programs\Administrative Tools
30\Start Menu\Programs\Administrative Tools
31Network and Dial-up Connections
35All Users\My Music
36All Users\My Pictures
37All Users\My Video
38Resource Directory
39Localized Resource Directory
3aLinks to All Users OEM specific apps
3bUSERPROFILE\Local Settings\Application Data\Microsoft\CD Burning

Julkaistu Tuesdayna 4.7.2017 klo 15:41 avainsanalla ohjelmistot.

Edellinen
Näytelty rakkaus
Seuraava
Marco Polo -filmisarja