Munat, tiput ja puput kuuluvat pääsiäisen symboliikkaan. Näiden lisäksi rairuoho ja pajunkissat ovat erottamaton osa pääsiäisen koristeluperinnettä. Muna symboloi uutta elämää, hedelmällisyyttä ja syntymää. Pääsiäiseen munat liittyvät Jeesuksen uudestisyntymisen kautta. Muna on toisaalta ikivanha symboli, joka on kuulunut monien kansojen, kuten egyptiläisten, kiinalaisten ja inkojen, myytteihin. Kalevalaisessa mytologiassa maailmanmuna on niin ikään merkittävässä roolissa ja kertoo muiden vanhojen myyttien tapaan maailman synnystä. Munan keltuainen puolestaan selittää pääsiäisen keltaisen värisävyn.
Munia on käytetty myös lahjaesineinä. Niitä värjättiin aluksi Jeesuksen ylösnousemuksen symbolisella punaisella värillä. Sittemmin värien ja koristelujen määrät ovat laajentuneet 1500-luvulta alkaen, jolloin perinne saapui myös Itä- ja Pohjois-Eurooppaan. Koristeelliset kananmunat kuuluivat vielä 1800-luvun Suomessa vain ylhäisten ja säätyläisten pääsiäisperinteeseen. Munien käyttötarkoitus ravinnon lisäksi koristeluun ja pääsiäisleikkeihin on peräisin ortodokseilta. Värjäys ja maalaus ovat monissa maissa kehittyneet omaksi kansantaiteen lajiksi. Ensimmäiset suklaatäytteiset munat tulivat myyntiin 1896 ja ontot suklaakuoriset 1908. Munan sisältä paljastuva yllätys oli aina 1960-luvulle asti poikkeuksetta sormus. Munien alkuperäinen symboliikkaa on vaipunut osittain jo unholaan kaupallisuuden tieltä. Pääsiäinen onneksi muistuttaa yhä ikivanhoista perinteistä, joita vuosittain muistellaan.
Tietotekniikassa tunnetaan toisenlaisia pääsiäismunia. Joistakin ohjelmista saattaa nimittäin löytää yllätyksellisen viestin tai toiminnon monimutkaisen salapoliisityön jälkeen. Tietoteknisiä pääsiäismunia kutsutaan englanninkielisellä Easter Egg -ilmaisulla. Ne eivät tyypillisesti ole helposti löydettävissä, mutta paljastuttuaan ovat usein hupaisia ja kertovat ohjelmasta tai sen tekijöistä jotain ylimääräistä tietoa. Mikrotietokoneiden alkuaikoina 1980-luvun lopulla Easter Egg -yllätykset olivat melko tyypillisiä, vaikka niitä tapaa yhä monista tutuista ohjelmista. Nyttemmin yllätyksiä löytää erityisesti tietokonepeleistä ja jopa DVD-elokuvista. The Easter Egg Archive -sivusto on koonnut kattavan luettelon nykyaikaisista pääsiäismunista. Arkistossa on lueteltu lukuisia yllätyksiä, joita voi löytää tietokoneohjelmista, elokuvista, musiikin seasta, televisiosta, kirjoista ja taiteesta. Kaikille pääsiäismunille on yhteistä se, että ne on tehty pilke silmäkulmassa.