Tietokonenäyttöjen kehitys on ollut yhtä nopeaa kuin itse mikrotietokoneidenkin. Kahdentoista tuuman vihermustista kuvaputkinäytöistä on harpattu litteisiin näyttöihin vain muutamassa vuosikymmenessä. Kuvaruutujen tarkkuudet ovat moninkertaistuneet ja fyysiset muodot muuttaneet muotoaan silminnähtävästi. Kehitys ei ole vielä pysähtynyt ja siitä kertoo yhdysvaltalaisen Ostendon erikoinen kaareva näyttö Ostendo CDM43. Monitori on monessa suhteessa ainutlaatuinen. Näytön koko on 43 tuumaa ja pikselipinta-ala 2 880 x 900 pikseliä. Erikoisinta laitteessa on todellakin näytön kaareva muoto, joka tekee siitä ihanteellisen työvälineen moniin eri tarkoituksiin. Valmistaja esittelee sivuillaan käyttökohteina mm. sairaalat, valvomot, simulaattorit, pörssimeklarit ja television lähetystoiminnan.
Ostendo CRVD voisi olla ihanteellinen melkein työhön kuin työhön. Tilaa laite vie pöydältä tietysti paljon, sillä monitorin leveys on metrin verran ja korkeuttakin on noin 60 senttiä. Kaarevan muotonsa vuoksi värkki tarvitsee syvyyssuunnassa tilaa noin 40 senttiä. Mistään keijukaisestakaan ei kyse, sillä painoa töllötinherkulle on kertynyt jalustoineen likimain 24 kiloa. Vasteaika on isosta koosta huolimatta kunnioitettavat alle 0,02 millisekuntia ja kontrasti 10 000:1. Jostain syystä valmistaja rajoittaa monitorin käyttökorkeuden 10 000 jalkaan eli noin kolme kilometriin. Avaruusaseman työpisteen näytöksi laitteesta ei siis taida olla ja maan päälläkin on lukuisia paikkoja, jotka ovat reilusti yli kolmen kilometrin korkeudella merenpinnasta.
Nykyinen 27-tuuman näyttöni on noin vuoden vanha. Näyttö on erinomainen käyttööni ja sen resoluutio tai pikselipinta-ala on 1 920 x 1 200 pikseliä. Kokonaispinta-alalla vertailtuna oma näyttöni on 89 % Ostendon pinta-alasta. Oheinen kuva vertailee näyttöni resoluutiota Ostendon resoluutioon. Monitorini on merkitty kuvan keskelle vihreällä ja Ostendon sinisellä.
Vaikka Ostendon koko houkuttelee, jää sen pikselitarkkuus pystysuunnassa vielä jälkeen WUXGA-tarkkuudesta. Valmistaja ilmoittaa Ostendon tarkkuuden olevan tupla-WXGA+, missä tuplana on siis horisontaalinen tarkkuus. Kuvasuhde sen sijaan on hulppeat 32:10. Tätä kun vertaa alkuaikojen 4:3-letterbox-kuvasuhteeseen, huomaa kehityksen hurjan vauhdin. Ostendon kuvasuhde ylittää reippaasti myös Philipsin uuden 21:9-elokuvasuhdeluvun, tosin Ostendolle sopivia elokuvia taitaa olla tarjolla kovin vähän takavuosien CinemaScopea ehkä lukuun ottamatta. Ostendon suositushinta on noin 4 300 euroa, joten erikoisuudestaan huolimatta näyttö on melko kohtuullisesti hinnoiteltu. Näyttöjen kehitys tuskin jää Ostendon kaltaisiin erikoisuuksiin. Teknologiaa on viime vuosina kehitetty monella saralla, ja vain tulevaisuus lopulta näyttää, minkälaisilla näytöillä työtä tehdään nykylaitteiden jälkeen.