Syksyn omenasato on nyt parhaimmillaan ja tänä vuonna vieläpä erityisen runsas. Omenasta on helppo kokata maittavia ruokia. Se sopii erityisesti kaikenlaisten piirakoiden täytteeksi, mehuksi ja hilloksi. Tietysti kotimaisten pihapuutarhojen omenoita voi popsia ihan sellaisinaankin ja käyttää mitä mielikuvituksellisimmissa jälkiruuissa. Yksi herkullisimmista jälkkäreistä on omenahyve. Se on helppo tehdä suhteellisen vähillä raaka-aineilla eikä valmistaminen vie edes paljon aikaa. Syksyn omenoista kannattaakin nyt loihtia herkullisia leivonnaisia tai laittaa ne mehuiksi talven varalle.
Omenahyve
4 annosta- 4 omenaa
- 75 g voita
- 2 dl kaurahiutaleita
- 1 dl sokeria
- ½ dl mantelirouhetta
- 1 tl kanelia
Kuori omenat ja leikkaa ne lohkoiksi. Lado omenaviipaleet voideltuun uunivuokaan. Sulata voi ja sekoita siihen kaurahiutaleet, sokeri, mantelirouhe ja kaneli. Levitä seos omenoiden päälle ja kypsennä uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia. Anna paistoksen jäähtyä ja tarjoile rapeana vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.