Norjalaiset munkit

norjlaiset munkit
Kuva
angelsusanne

Vapun lähestyessä on aika alkaa harjoitella munkkien paistamista. Munkit, tippaleivät ja sima kuuluvat vappuun siinä missä ensimmäinen terassilounas ja valkolakkikin. Kotitekoiset munkit on helppo valmistaa ja ohjeitakin löytyy pikamunkeista perinteisiin possumunkkeihin. Tänä vappuna sopii vaihtelun vuoksi kokeilla norjalaisia munkkeja. Tutustuin näihin herkkuihin jo parikymmentä vuotta sitten, kun eräs ystäväni piipahti ostamaan niitä Turun kauppatorin laidalla sijaitsevasta Naantalin Aurinkoinen -konditoriakahvilasta.

Norjalaiset munkit ovat pieniä pyöreitä sokeroimattomia palloja. Nämä herkut eivät poikkea tavallisista leivonnaisista juurikaan, vaikka aineksina käytetään piimää ja leivinjauhetta. Munkit paistetaan uppopaistamisen sijaan munkkipannulla, jossa on puolipallon muotoiset syvennykset. Vaihtoehtoisesti munkkeja voi yrittää paistaa tavallisella ohukaispannulla, mutta tällöin on tyydyttävä pyöreisiin ohukaistyyppisiin munkkeihin. Näin vapun kynnyksellä aloin etsiä norjalaisten munkkien reseptiä. Sain reseptin Susannelta Ruotsista, missä hän oli julkaissut valmistusohjeen valokuvineen angelsusanne-blogissaan. Perinteinen munkkitaikina valmistuu helposti ja vaivattomasti tavallisista aineksista.

Norjalaiset munkit

  • 3 kananmunaa
  • dl sokeria
  • dl piimää
  • ½ dl voisulaa
  • dl vehnäjauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 2 tl kardemummaa

Sekoita ainekset keskenään munkkitaikinaksi. Annostele taikinaa munkkipannulle ja paista munkkeja koko ajan kääntäen. Tarjoile sokeroimattomat munkit siman kera.

Tack Susanne för att jag fick använda ditt recept!

Julkaistu Wednesdayna 2.4.2008 klo 17:38 Ruokaohjeet-luokassa.

Edellinen
Aprillipila
Seuraava
Feeniksin kilta