Näin säästät rahaa netissä

Kuva
cba 401(K) 2012

Netti on tuonut mukanaan mahdollisuuden halvempiin hankintoihin. Tätä kukaan ei voi varmastikaan kiistää.

Tässä artikkelissa käymme läpi netin parhaat säästövinkit. Netti mahdollistaa muun muassa nopeat äkkilähdöt etelän lämpöön tai vaikka naapurimaihin, halvemmat ostokset, joko alennuskoodeilla tai ulkomaalaisten verkkokauppojen kautta. Näiden lisäksi tarjolla on myös erinomaisia diilejä, joissa alennukset hipovat jopa 95 %. Ostoksiin on myös mahdollista saada edullista lainaa jopa muutamissa minuuteissa, ja rahaa on oikeasti myös mahdollista tienata myymättä mitään, esimerkiksi omassa blogissa.

1. Edullisemmat ja nopeammat lainat

Olipa kyseessä sitten verkko-ostokset tai äkkilähtö, on laina joskus tarpeen. Ennen lainan hakeminen onnistui omassa pankissasi, missä korot olivat pankin ennalta määrittelemät ja niihin vaikuttaminen oli käytännössä mahdotonta. Nyt netin ihmeelliseen maailmaan on onneksi tullut palvelu, joka kilpailuttaa useiden pankkien lainat ja rahoitusyhtiöiden lainat ilman kuluja ja jopa vartissa.

Lainaa on siis tarjolla huomattavasti helpommin, nopeammin ja ennen kaikkea edullisemmin, kuin ennen. Ota laina netistä, jos sellaisen tarvitset.

2. Äkkilähdöt

Äkkilähdöt ovat oiva tapa säästää selvää rahaa. Vaikka tietäisit loma-aikasi jo huomattavasti etukäteen, ei sinun välttämättä kannata varata lomamatkaasi turhan aikaisin. Pikaisemman lähdön ostaja säästää usein jopa yli puolet matkan ja hotellin hinnasta. Tämä tietysti avartaa matkakassaasi huomattavasti ja mahdollistaa lomasta nauttimisen aivan eri tasolla. Myös naapurimaihin Viroon, Ruotsiin ja Venäjälle pääset risteilemään erittäin edullisesti, kun varaat matkasi äkkilähtönä.

Älä siis varaa matkaasi liian aikaisin, mutta laita hintavahti päälle jo hyvissä ajoin, jolloin saat hyvin selville, mikä on alin hinta, millä pääset haluamaasi kohteeseen. Oikean tarjouksen osuessa kohdalle, sinun tulee tarttua siihen, koska loputtomiin hinnat eivät tietenkään alene.

3. Alennuskoodit

Mitä ikinä oletkin hankkimassa, on sinulle luultavasti tarjolla sopiva alennuskoodi, jolla voit säästää selvää rahaa. Jos teet ostoksia tunnetuissa verkkokaupoissa, löydät varmasti alennuskoodin, jolla saat ainakin 10 % pois alkuperäisestä hinnasta. Uusille asiakkaille alennukset ovat usein tätäkin suurempia.

Vaikka olisit jo verkkokaupan kassalla, missä alennuskoodikenttä on, kannattaa googlata kaupan alekoodia, koska vain minuutin työ voi tuoda sinulle huimia säästöjä.

4. Diilit

Uskoisitko, että voit päästä keilaamaan vain kahdella eurolla? Tai, että voisit säästää kebabravintolassa -50 %? Tämä tosiaankin on mahdollista vain netissä. Löydät etsimällä hyvän diilin oikeastaan mihin tahansa: auton pesuun, ravintolaillalliselle, uuden harrastuksen aloittamiseen, paintball-peliin, kuntosalille, minigolfiin, kotisiivoukseen, kauneuden hoitoon, hierontaan, saunan vuokraukseen ja melkeinpä mihin tahansa muuhun, mitä ikinä vain keksit.

Diilisivustot ovat myös erinomaisia paikkoja viikonlopun suunnittelemiseen. Jos suunnitelmaa ei ole vielä lyöty lukkoon, miksi et tekisi jotain aivan uutta ja hauskaa vieläpä pikkurahalla?

5. Ulkomaalaiset verkkokaupat

Esimerkiksi kiinalaiset verkkokaupat myyvät tuotteita suomalaisillekin uskomattoman halvalla. Laatu näiden tuotteiden kohdalla saattaa joskus olla hieman heikompaa kuin Suomen kaupoissa, mutta jos hinta on se, mikä ratkaisee, on ulkomaalaisen verkkokaupan valitseminen päivänselvä valita. Saattaa kuulostaa hullulta, mutta usein myös toimitukset ovat halvempia kuin suomalaisista verkkokaupoista, vaikka tavara sitten tulisikin Kiinasta saakka. Usein jo 5 € arvoiselle tuotteelle saat ilmaisen kuljetuksen Kiinasta suoraan kotiovellesi. Uskomatonta, eikö vain?

Voit löytää myös laatumerkkejä huomattavasti halvemmalla ulkomaalaisista verkkokaupoista, joiden kohdalla laatu ja hintakin kohtaavat. Säästä siis shoppailemalla - aina ei kannata suosia kotimaista.

6. Omalla blogilla tienaaminen

Kyseessä voi ostosten lisäksi olla myös rahan säästäminen pahan päivän varalle. Oiva keino saada vuositasolla säästöön mukavia summia on omassa blogissa mainostaminen. Nykyään lähes kaikkien omistaessa blogin, on Googlen mainoksien lisääminen blogiin erittäin helppoa ja näistä kertyy ajan kanssa ihan hyvin säästöön (tietysti kävijä- ja klikkimäärät määrittelevät sen kuinka paljon). Toinen, usein kannattavampi vaihtoehto on blogin aiheeseen sopivien tuotteiden esitteleminen kirjoituksissa. Jos tuote on lukijoille jotain tarpeellista ja kiinnostavaa, syntyy kauppakin helpommin. Kumppanuusohjelmia on nykyään joka junaan, joten löydät varmasti blogiisi sopivat tuotteet helposti ja voit tienata jopa 20 % sinun ansiostasi myytyjen tuotteiden arvosta.

Kerran vuodessa sievoisen summan ansaitseminen blogin avulla on siis suhteellisen vaivaton ja hyvä tapa säästää rahaa.

Tuliko sinulle mieleen lisää netin säästövinkkejä? Kerro niistä kommentilla!

Julkaistu torstaina 15.9.2016 klo 17:12.

Edellinen
Joka toinen
Seuraava
Lahjoitus stadionille