Myslileipä koneella

Kuva
cb Nicola

Leipäkoneella on vaivatonta kokeilla erilaisia makuja tuoreisiin leipiin. Aikojen saatossa olen leiponut leipiä useilla resepteillä. Pääsääntöisesti leivät ovat onnistuneet, mutta joukkoon mahtuu myös joitakin vähemmän maukkaita harjoitelmia. Hyviksi koettujen leivontaohjeiden muokkaus ei aina onnistu. Alkuperäisen reseptin ainesten määrää pitää pystyä arvioimaan lisätessään uusia, reseptistä poikkeavia makuja. Modifioinnissa on huomioitava raaka-aineiden määrän lisäksi niiden käyttäytyminen taikinan kohotuksessa ja paistossa. Taikina voi epäonnistua liian vähäisen nesteen vuoksi tai hiiva ei jaksa kohottaa sitä riittävästi. Syitä leivän epäonnistumiseen on useita. Uusin makukokeiluni myslileipä koneella onnistui hyvin. Leivän pohjana on rouheisen hiivaleivän resepti, johon tulee alun perin kuusi desilitraa sämpyläjauhoja. Olen korvannut yhden desin näistä jauhoista kahdella desillä valmista mysliä. Esimerkiksi 800 gramman pakkauksessa myytävä Rainbow hedelmäinen aamiaismysli käy mainiosti myslileivän aineisosaksi.

Myslileipä koneella

750 g
  • dl vettä
  • 1 rkl oliiviöljyä tai pullomargariinia
  • 1 rkl siirappia
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl mysliä
  • 5 dl sämpyläjauhoja
  • tl kuivahiivaa tai 10 g tuoretta hiivaa

Mittaa kaikki aineet leipäkoneen paistovuokaan ohjeen mukaisessa järjestyksessä. Jos käytät tuoretta hiivaa, murenna se jauhojen pinnalle. Valitse ohjelmaksi Normaali ja leivän kooksi 750 g. Käynnistä kone. Kun leipä on valmis, nosta paistovuoka leipäkoneesta ja anna leivän jäähtyä vuoassaan vähintään 15 minuuttia. Kumoa leipä vuoasta ja anna sen jäähtyä vielä toiset 15 minuuttia tai kauemmin.

Julkaistu tiistaina 13.9.2016 klo 18:23 Ruokaohjeet-luokassa avainsanoilla leipäkone ja ruoka.

Edellinen
Vanderslice Plays Diamond Dogs
Seuraava
Joka toinen