Messukierros

Kylmä tihkusade on piiskannut pääkaupunkia koko päivän. Puolen päivän aikaan lähdin harmaasta kevätsäästä ja sateesta huolimatta ulos. Sunnuntaiulkoiluni suuntautui tällä kertaa Messukeskukseen eikä ulkoilusta oikein voinut puhua, kun kohta lyhyen ratikkamatkan jälkeen painelin taas sisätiloihin suureen messuhalliin. Keväinen viikonloppu oli koonnut Messukeskukseen ison joukon erikoismessuja, joista itselleni mielenkiintoisin oli ModelExpo 2014 -pienoismallimessut. Saman katon alla oli muitakin näytteilleasettajia, sillä samaan aikaan oli Lapsimessut, Kädentaitomessut ja paljon muuta nähtävää ja koettavaa.

Kuva
Matti Mattila

Pienoismallimessut oli kerännyt melkoisen joukon harrastajia tutustumaan pienoismalleihin ja seuraamaan hallissa järjestettyä ohjelmaa. Radio-ohjattavat autot olivat eräänlaisessa pääosassa pienoisrautateiden kanssa, sillä nämä ainakin veivät suurimman tilan messualueesta ja niiden äärellä parveili sadoittain messuvieraita. Koottavia mallejakin oli tarjolla useilla osastoilla samoin kuin aiheeseen liittyvää kirjallisuutta. Pienoismallien kokoaminen on mukava ja rentouttava harrastus, jos vain löytyy riittävästi aikaa kärsivällisyyttä ja tarkkuutta vaativaan projektiin. Messuilla saikin taas aimo annoksen inspiraatiota ja ehkäpä se omakin Wasa-laivan kokoamiseen tähtäävä projektini eräänä päivänä saa jälleen vauhtia.

Julkaistu Sundayna 13.4.2014 klo 15:08 avainsanoilla askartelu, harrastukset, näyttelyt, pienoismallit, sää ja tapahtumat.

Edellinen
Salainen puutarha
Seuraava
Iron Sky - ohjaajan leikkaus