Matkaoppaiden suosiossa

Valokuvaus on hauska harrastus ja erityisen antoisaa se on matkoilla. Otamme paljon valokuvia matkoillamme eri puolille maailmaa. Nykyaikaiset digikamerat mahdollistavat satojen ja jopa tuhansien kuvien napsimisen matkan aikana, sillä epäonnistuneet kuvat voi yksinkertaisesti poistaa ja unohtaa. Kuvauskohteemme ovat tyypillisiä turistikohteita eli mistään ammattimaisesta valokuvaamisesta ei suinkaan ole kysymys. Valokuvaaminen onkin enemmän harrastus ja matkan muistojen ikuistamista kuin totisinta totta. Julkaisen yleensä matkakuvamme Flickr-kuvanjakopalvelussa, jossa niitä voi katsella ja halutessaan myös ladata omaan käyttöön. Suurimman osan kuvista jaan maksutta Creative Commons -lisenssillä. Ainoa vaatimus on nimeni eli kuvaajan maininta kuvan yhteydessä.

DestinationGuide Philly
Kuva
DestinationGuide Philly

Matkakuvamme ovat olleet melko suosittuja netissä julkaistuissa matkaoppaissa. Eilen sain viestin, että jälleen yksi valokuvamme on otettu kuvittamaan erästä matkaopasta. DestinationGuide Philly on Yhdysvaltojen Pennsylvanian osavaltiossa sijaitsevan Philadelphian kaupunkiin erikoistunut matkaopas. Sivusto esittelee Philadelphian eli tuttavallisemmin vain Phillyn nähtävyyksiä, tapahtumia ja ostosmahdollisuuksia. Kävimme viime kesänä Philadelphiassa ja tapamme mukaan räiskimme jälleen valokuvia oikein urakalla. Näistä kuvista yksi on nyt siis päätynyt Philly-matkaoppaan sivulle. Kuvassa komeilee The Bourse -rakennus aivan kaupungin keskustassa. Rakennuksessa on yli 50 kauppaa ja 24 elintarvikemyymälää sekä ravintolaa.

Inside The Bourse
Kuva
Matti Mattila

The Bourse valmistui 1895 hampurilaisen esikuvansa innoittamana ja toimi tavarapörssinä aina vuoteen 1979 saakka, jonka jälkeen rakennus muutettiin toimisto- ja liikehuoneistokäyttöön. Nykyään The Bourse on viihtyisä ostoskeskus, jossa voi shoppailun lomassa syödä maittavan lounaan ja ihailla upeasti entisöityä sisätilaa. Philadelphia on alle kahden tunnin junamatkan päässä New Yorkista, joten kaupungissa kannattaa piipahtaa tekemällä päivän retki joko New Yorkista tai Washingtonista.

Julkaistu tiistaina 14.4.2009 klo 18:53 Sivustot-luokassa avainsanoilla harrastukset, matkailu ja valokuvaus.

Edellinen
Restorantti
Seuraava
B-kirjain