Leipäkone taipuu perusleipien tekemisen lisäksi taikinoiden ja jopa hillojen valmistukseen. Edessä häämöttävän marjakauden sadosta saa helposti ja vaivattomasti erinomaista hilloa leipäkoneella. Monissa leipäkoneissa on erityinen hillo-ohjelma, jolla valmistuu hillot ja marmeladit yleensä reilussa tunnissa. Leipäkoneessa tulisi käyttää tuoreita ja kypsiä hedelmiä sekä marjoja parhaan tuloksen aikaansaamiseksi. Hedelmät tulee pilkkoa pienempiin osiin, jotta kone jaksaa vaivata massaa. Niistä täytyy myös poistaa kaikki siemenet, jotta vuoan tarttumaton pinta ei vaurioidu. Paras koostumus hillolle syntyy pektiiniä sisältävällä hillosokerilla. Jos hedelmien pektiinipitoisuus on alhainen, kannattaa seokseen lisätä 5-10 ml sitruunamehua.
Kesäinen marjahillo
valmista hilloa 450 g- 115 g mansikoita
- 115 g vadelmia
- 75 g punaisia viinimarjoja
- 1 tl sitruunamehua
- 300 g hillosokeria, jossa pektiiniä
- 15 g voita
Irrota vuoka koneesta ja kiinnitä sekoitin. Puolita suurimmat mansikat ja laita vuokaan. Lisää loput ainekset. Aseta vuoka koneeseen. Valitse hillo-ohjelma. Useimmissa leipäkoneissa sekoitin sekoittaa aineksia koko ohjelman ajan. Tarkkaile mahdollisesti kiehuvaa hilloa ja tarvittaessa sekoita koko ohjelman ajan, jotta massa ei kiehu yli. Ohjelman loputtua irrota vuoka laitteesta uunikintaiden kanssa ja purkita hillo. Anna purkkien jäähtyä täysin ja sulje ne sen jälkeen ja laita jääkaappiin.