Kesä on mansikoiden aikaa. Punaposkisesta pienestä vitamiinipommista syntyy nopeasti ja vaivattomasti monenlaisia kesäpöytään sopivia herkkuja. Mansikoita sopii popsia kesällä sellaisinaankin. Nykyään mansikoita tosin saa ympäri vuoden joko pakasteina tai tuontimarjoina, mutta kesä on ja pysyy mansikan perinteisenä ja aitona herkutteluajankohtana. Mansikasta on siis moneksi. Mansikkatorttu on sopiva kesäherkku ja myös helppo valmistaa.
Mansikkatorttu
6 annosta- 1 valmis torttupohja
- 1 dl sokeroitua laimennettua sitruunamehua
Täyte
- 100 g valkoista suklaata
- 1 dl bulgarianjogurttia
- 2 dl kuohukermaa
- noin 1 l mansikoita
Pane torttupohja tarjoiluvadille ja kostuta se laimennetulla sitruunamehulla. Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita lämpimän suklaan joukkoon jogurtti. Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä suklaa-jogurttiseokseen. Levitä täyte torttupohjalle. Poista mansikoista kanta ja viipaloi mansikat. Asettele ne limittäin täytteen päälle.
Resepti: Ruokamaailma