Logitech MX Keys Mini -mininäppäimistö

Yhteistyössä Logitechin kanssa sain kokeiltavakseni upouuden MX Keys Mini -näppäimistön. Uusi näppäränkokoinen mininäppäimistö on suhteellisen pienestä koostaan huolimatta täysiverinen langaton näppäimistö, jossa on yllättävän paljon mainioita ominaisuuksia, kuten Bluetooth Low Energy eli matalan energiakulutuksen langaton yhteys, jopa kymmenen metrin kantama, taustavalaistus sekä mikrofoni saneluja varten. Buzzadorina sain näppäimistön kokeiltavaksi muutama päivä sitten. Ensimmäiset kokemukseni ovat olleet pelkästään positiiviset. Näppäimistön näppäimet on muotoiltu kuperiksi, jolloin ne tuntuvat sormenpäissä erittäin miellyttäviltä. Suomenkielisen perusnäppäimistön lisäksi laitteesta löytyy erillinen emoji-painike, jolla saa nopeasti lisättyä hymiöitä tekstiin. Erillisellä Windows-ohjelmalla voi lisäksi ohjelmoida näppäimiä omiin tarpeisiinsa sopiviksi. Ehkä jännittävin toiminto on sanelunäppäimen takana. Painamalla sanelunäppäintä voi puheen muuttaa tekstiksi missä tahansa kohtaa tekstiä.

Logitech MX Keys Mini -mininäppäimistö

MX Keys Mini tuntuu vankkarakenteiselta. Laite on kohtalaisen painava, noin puoli kiloa, mikä pitää sen tukevasti pöydällä myös kovassakin käytössä. Akku kestää kymmenen päivää, mikäli taustavalaistus on jatkuvasti päällä. Kytkemällä taustavalaistuksen pois, akku kestää ruhtinaalliset viisi kuukautta. Näppäimistöä tarvitsee ladata parhaimmillaan vain pari kertaa vuodessa mukana seuraavalla USB-kaapelilla. Näppäimistön käyttöönotto on nopeaa ja helppoa. Pakkauksen mukana tulee ohje, jolla laite otetaan käyttöön nettisivulla olevalla sovelluksella. Käytännössä alkuun tarvitaan siis nettiyhteys. Kun kone on saatu käyttökuntoon, voi sitä sitten käyttää jopa kolmen eri laitteen näppäimistönä. Käytettävä laite valitaan ylärivin toimintopainikkeilla.

Logitechin uusi mininäppäimistö maksaa halvimmillaan noin sata euroa. Hintaopas-vertailusivustolta voi tarkistaa päivän hinnat eri kaupoissa. Pelkkää hintaa ei kannata tuijottaa, sillä toimituskulut on hyvä ottaa huomioon. Uudesta jämäkän oloisesta näppäimistöstä on vaikea löytää mitään huonoa. Jos pieni miinus kuitenkin pitää mainita, niin minikoostaan huolimatta näppäimistöllä on kuitenkin kokoa. Kaikkein pienimpään kokoluokkaan MX Keys Mini ei putoa, mutta koko on edelleen kohtuullinen. Erityisen ilahtunut olen pakkauksesta, jossa ei ole käytännöllisesti katsoen lainkaan muovia. Ainoastaan sinettitarrat ovat yhä muovia, mutta muuten pakkaus on pelkkää pahvia ja paperia. Uutuusnäppäimistö on saatavana mustana, vaaleanpunaisena ja valkoisena. Kaikkiaan mukavan tuntuinen näppäimistö on suositeltava hankinta vaikkapa joululahjaksi hänelle, jolla pöytä jo ennestään pursuaa näppäimistöjä.

Julkaistu keskiviikkona 15.12.2021 klo 18:57 avainsanalla laitteet.

Edellinen
Korttipelien historia
Seuraava
Skrolli 4/2021