Kivikasvojen Satumaa

Melko tasan kaksi vuotta sitten Kivikasvot-lauluyhtye jätti jäähyväiset tunteikkaassa jäähyväiskonsertissaan Helsingin Kulttuuritalolla. Silloin mietin melkein kyynel silmäkulmassa, että tässäkö tämä sitten oli. Kivikasvot perustettiin vuonna 1965 ja viihdetaiteilua oli jatkunut jo kunnioitettavat viisikymmentä vuotta. Puoli vuosisataa estradilavoilla on pitkä aika kenelle tahansa viihdetaiteilijalle, joten edessä häämöttävät lokoisat eläkepäivät ovat varmasti ansaitut. Vaan kuinkas sitten kävikään? Meidän Kivikasvot-fanien iloksi kovanaamat kapusivat vielä kerran lavalle ja tällä kertaa juhlistamaan itsenäistä satavuotiasta Suomea. Tällaisia jäähyväisten takaisinvetoja sattuu aina silloin tällöin, ja ne ovat aina iloisia uutisia ihailijoille.

Estradiviihteen mestarit palasivat siis konserttilavoille satavuotiaan Suomen kunniaksi. Syksyllä lokakuussa käynnistynyt Satumaani Suomi -showkonsertti on kiertänyt useilla paikkakunnilla ja esiintyi eilen lähes loppuunmyydyssä Finlandia-talossa. Kiertue päättyy parin kuukauden kuluttua Kokkolaan, jossa konkarit esiintyvät sunnuntaina 11. helmikuuta 2018 Snellman-salissa kello 14 alkaen. Eilinen ilta oli takuuvarmaa kotimaista viihdettä. Yleisölle tarjoiltiin loistavia musiikkinumeroita, sydänlämpöistä nostalgiaa, riemukasta huumoria sekä loistokkaita Hot Club -tanssiryhmän tanssinumeroita. Kivikasvot eli Matti "Fredi" Siitonen, Ismo Sajakorpi, Henrik Lamberg ja Ilkka Hämäläinen esiintyivät Kimmo Leppälän teatteriorkesterin säestyksellä jotakuinkin kolme tuntia. Näytösten välissä oli tosin puolen tunnin väliaika.

Kivikasvot Finlandia-talolla 2.12.2017
Kuva
Matti Mattila

Nykyajan kiireinen elämäntapa näkyi yleisössä. Osa yleisöstä lähti kovaa kyytiä pois salista, kun varsinainen esitys oli päättynyt. Yleisö oli kuitenkin toista mieltä, ja alkoi pitkään kestänyt rytmikäs taputus, jotta Kivikasvot saatiin takaisin lavalle vielä kerran. Ilta jatkuikin yllätysnumerolla. Paikoiltaan lähteneet katsojat jäivät häiritsevästi käytäville seisomaan ja katsomaan esitystä. Mahtoi niitä kaikkein hätäisimpiä harmittaa, kun yksi parhaimmista laulunumeroista jäi kuulematta ja näkemättä. Pitäisihän kaikkien tosi Kivikasvot-fanien tietää, ettei yksikään konsertti pääty ilman Tankeros Love -kappaleen esitystä. Ja sieltähän se tuli monen muun tutun euroviisun jatkeena. Illan huipentuma taisi olla, kun lavalle asteli yhtyeen pitkäaikainen kapellimestari Pentti Lasanen ja alkuaikojen Kivikasvot Georg Dolivo ja Vesa Nuotio. Eilinen konsertti-ilta oli parasta viihdettä ja mestarillinen näyte suomalaisesta viihdetaiteesta.

Julkaistu sunnuntaina 3.12.2017 klo 12:59 Musiikki-luokassa avainsanoilla konsertit, kulttuuri ja musiikki.

Edellinen
Turisti Lapissa
Seuraava
Tekniikan historia 6/2017